Alexandre Aja legújabb filmje májusban érkezik a Netflix kínálatába!

Alexandre Aja francia filmes munkássága jó eséllyel nem ismeretlen számodra, ha horror rajongó vagy. A direktor annak idején a Magasfeszültséggel hívta fel magára a figyelmet, majd Wes Craven Sziklák szeme című filmjét dolgozta fel meglehetősen brutális módon. Ezt a Tükrök, majd egy újabb Craven remake, a Piranha követte, majd jött Daniel Radcliffe főszereplésével Joe Hill regényének a feldolgozása, tavaly előtt pedig egy remek krokodilos horror, a Préda.

Aja az elmúlt időszakban sem pihent, hiszen a Netflixnek forgatott egy filmet, amely talán egy picit más les,z mint az eddigi alkotásai. A most befutott Oxigén előzetes ugyanis egy sci-fiszerű történetet ígér, ami a hírek szerint inkább thriller beütésű lesz, mintsem vérbeli horror.

Az Oxigén forgatókönyvét Christie LeBlanc írta, a főszerepben pedig Mélanie Laurent lesz látható, aki a Becstelen brigantykban vagy a Szemfényvesztőkben is ott volt. Sőt, rendezőként is bontogatja a szárnyait, a Lélegezz! című film köthető a nevéhez, ami ugyan nem horror, de akár átfedés is lehet közte és az Oxigén között.

Legalábbis azon apropóból, hogy hősnőnk egy hibernációs kapszulában ébred. Az egy dolog, hogy fogalma sincs arról, hogy miként került oda, ahol van, viszont az oxigénje is vészesen fogy.

Ha szeretne túlélni, akkor gyorsan rá kell jönnie, hogy pontosan mi is történt vele.

Az Oxigén május 12-én érkezik a Netflixre, addig vélhetően egy picit hosszabb előzetest is kapunk.

Oxigén előzetes: