Post Mortem (2020) – Online film adatlap – Bergendy Péter rendezésében, Klem Viktor főszereplésével ígéretes magyar horror film a láthatáron!

Post Mortem – Teljes film adatlap

Magyar cím: Post Mortem
Eredeti cím: Post Mortem
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Premier (Lengyelország): 2020. október 9. (Varsói Nemzetközi Filmfesztivál)
Hazai premier: 2021 január
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Bergendy Péter
Forgatókönyvírók: Zánkay Piros, Bergendy Péter, Hellbrandt Gábor
Filmstúdió: Szupermodern Stúdió
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Post Mortem története:

1918-ban járunk. Tomás (Klem Viktor) már leszerelt és bízik benne, hogy búcsút inthet a háború borzalmainak. Fotósként keresi a kenyerét, igaz a munkája mondhatni hátborzongató. A kisebb falvakat járva készít halott emberekről fotókat, az utolsó képeket, amelyen az elhunytak családjuk körében láthatóak. Egy alkalommal azonban egy különös kistelepülésre jut el, ahol megismeri Annát (Hais Fruzsina), aki biztos benne, hogy a faluban kísértetek járnak. A helyzet pedig az, hogy nagyon úgy tűnik a fiatal lánynak igaza van.

Szereplők:

Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Ladányi Andrea, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Balogh András, Kiss Magdolna Diána, Nagy Mari, Tóth Ildikó, Kiss Eszter, Hajdu Miklós Tamás, Mucsi Kristóf, Gyarmati Erik, Reviczky Gábor

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Post Mortem az egyik első magyar horror film. Persze számos amatőr alkotás nap világot látott már korábban, de talán a Hatvani Balázs rendezésében készült Gingerclown-t is érdemes lehet megemlíteni még 2013-ból.

A film a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál és a Stiges Filmfesztivál versenyprogramjába is bekerült.

Bergendy Péter korábban olyan filmeket rendezett, mint az Állítsátok meg Terézanyut!, A vizsga vagy a Trezor. Ez az első horror filmje. A direktor egy interjúban elárulta, hogy már egészen kis kora óta rajongója volt a horror műfajának, ráadásul a pszichológusként végzett szakember diplomamunkája és a horror körül forgott. A filmek szimbolikája és a horrorfilmes személyiségek lélektana kapta benne a főszerepet.