Klem Viktor főszereplésével és Bergendy Péter rendezésében érkezik a Post Mortem, az első nagyobb költségvetésű magyar horror, ami az előzetes alapján igazán pazar lesz.

Bergendy Péter neve ismerős lehet a hazai filmkedvelők körében. Korábbról a Trezor vagy A vizsga című filmek fűződnek a nevéhez, a direktor következő produkciója pedig egy a spanyolnáthát idején játszódó magyar horror lesz.

A Post Mortem meg is kapta első előzetesét, ami egészen hidegrázósra sikerült. A történet főhőse egy Tomás nevű fickó, aki frissen leszerelt katona és azzal próbál pénzt keresni, hogy halottakról készít fotókat, az utolsó képeket, az elhunytak családjának körében. Ez már alapvetően is bőralámászós meló, viszont Tomás egy különös és talán elátkozott faluba vetődik, ahol a tíz év körüli Annával együtt próbálnak leszámolni a kísértetekkel, amelyek tönkre teszik a helyiek életét.

Klem Viktor mellett Hais Fruzsina, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Ladányi Andrea és Reviczky Gábor is feltűnik a filmben.

A Post Mortem a mozikba a tervek szerint jövő januárban érkezhet, viszont az első bemutató az igazán rangos Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon esedékes.

Post Mortem előzetes: