Ratched előzetes

Ryan Murphy gőzerővel készíti az újabb és újabb sorozatokat. Most éppen ismét a Netflixen támad, a Száll a kakukk fészkére című film szörnyűséges nővérkéje kap önálló előzménysorozatot. Befutott a Ratched előzetes.

Ratched nővér talán egy olyan ikonikus karaktert, akit nem nagyon kell bemutatni senkinek. Az 1975-ös Száll a kakukk fészkére című filmben tűnt fel a könyörtelen nővér, Louise Fletcher zseniális alakításában, amely teljesítmény természetesen Oscar-díjat ért!

Nos, Ryan Murphy legújabb sorozatában Ratched nővér kapja a főszerepet, a karakter előzménytörténetét ismerhetjük meg, hogy miként is debütált munkahelyén az első ránézésére minta nővérnek tűnő hölgy.

A sztori tehát 1947-be repít minket vissza, Mildred Ratched bekerül a környék leginkább fejlődő és legnagyobb jelentőséggel bíró pszichiátriájába – ahol hamarosan kezdetét veszi az emberkísérletek könyörtelen sorozata.

Ryan Murphy azt gondolom, hogy már számtalan alkalommal bizonyította, hogy remekül ért a horror műfajához. Nem rég pedig a Netflixes Hollywood sorozattal azt is bizonyította, hogy parádésan tud lenyomatot adni egy időszakról, így aztán nem kérdés, hogy a Ratched nagyon zseniálisnak ígérkezik.

Az előzetes pontosan ezt támasztja alá. Sarah Paulson remek választás volt a főszerepre, Ryan Murphy nem először dolgozik vele. A trailer alapján egészen parádésan hozza Ratched nővér kíméletlen karakterét. Mellette pedig olyan színészek lesznek még láthatóak a Ratched sorozatban, mint Judy Davis, Sharon Stone, Amanda Plummer, Vincent D’Onofrio, Corey Stoll vagy Cynthia Nixon.

Az első évad a tervek szerint szeptember 18-án debütál a Netflixen és nyolc részt tartalmaz majd. Az pedig korántsem a sztori vége lesz, hiszen úgy tudni, hogy a Netflix már a második évadot is bekérte.

Ratched előzetes: