Neil Marshall munkásságát aligha kell bemutatni a horror rajongó közönségnek. A direktor most egy a pestisjárvány idején játszódó démonos-boszorkányos horrorral lephet meg minket!

The Reckoning címen érkezhet meg a közel jövőben Neil Marshall legújabb horrorfilmje. A direktornak olyan alkotásokat köszönhetünk korábbról, mint a Démoni harcosok, a vérbő A barlang vagy a Végítélet – nem a Stephen King feldolgozás – illetve a legutóbbi Hellboy filmet is Marshall jegyezte.

A direktor nem is pihent sokat, hiszen az elmúlt időszakban újabb horrort forgatott, amelyről a rendező nem rég úgy nyilatkozott, hogy hangulatában majd a korábbi filmjeit fogja idézni. A történet mindenesetre egészen imponáló. A helyzet ugyanis az, hogy a The Reckoning a 17. századi Angliában játszódik majd. A főhősünk egy Grace nevű nő lesz, aki a tomboló pestisjárvány közepette elvesztette férjét, megpróbáltatásai pedig még nem értek véget, mivel igazságtalanul ugyan, de őt magát boszorkánysággal vádolják meg. Ráadásul egy elég könyörtelen boszorkányüldöző, Moorcroft bíró kezei közé kerül, ahol komoly kínzásokat kell elviselni, testi és lelki értelemben is. Grace igyekszik megőrizni hitét és ártatlanságát, ugyanakkor belső démonaival is szembe kell néznie, hiszen a fogságban maga az Ördög igyekszik őt megkísérteni.

A főbb szerepekben Charlotte Kirk, Sean Pertwee és Joe Andersen lesz látható.

A Bloody Disgusting egy rövid jelenetet is bemutatott a filmből, amelyben Grace látható, valamint a démoni kísértés is – praktikus effektekkel megoldva. A tengerentúlon a tervek szerint februárban a mozikban is megmutathatja magát a The Reckoning, de digitális formában is elérhetővé teszik.