A PlayStation oldala alapján úgy tűnik, hogy az új Resident Evil játék ray tracinget is tartalmaz majd az új generációs konzolon, amely elég patent látványvilágot ígér.

A tervek szerint a következő évben érkezhet meg a legújabb Resident Evil játék, a Village, amelyben újból Ethan Winters bőrébe bújhatunk, viszont a korábbiaktól eltérő helyszíneken kalandozhatunk majd. Az eddigi videók alapján egészen hátborzongató atmoszféra és helyszínek várnak ránk. Ami pedig külön örömhír, hogy PS5-ön még inkább látványos és valósághű lehet mindez.

A PlayStation oldalán ugyanis úgy fogalmaznak, hogy a PS5-ös változat a ray tracinget is tartalmazza majd, így aztán a képernyőn látható fényeffektek még brutálisabban fognak mutatni.

Ez ráadásul nem minden, hiszen az új konzolba pakolt SSD-nek köszönhetően a gyors betöltések is adottak lesznek, valamint az adaptív ravaszokat is támogatni fogja az új kontrolleren a játék és persze a haptikus visszacsatolás esetében is erre lehet számítani. Illetve az újdonságok közül a Tempest 3D AudioTech-ez is kihasználja majd a Resident Evil Village a még ütősebb élmény érdekében.

Jó eséllyel egyébként a ray tracing és a gyors betöltési idő persze az Xbox Series S és X verziókra is jellemző lesz.

A Resident Evil Village a tervek szerint 2021-ben jelenhet majd meg az új generációs konzolokra és persze PC-re is.