A direktor szerint készülőben van egy újabb Alien-film, ám nem a Covenant folytatására kell számítanunk.

Nem rég mutatkozott be Ridley Scott legújabb sorozata, a meglehetősen véres sci-fi, A farkas gyermekei. A rendezővel ennek kapcsán a Forbes készített egy interjút, viszont nem csak a széria, hanem Ridley Scott féltve őrzött franchise-a, az Alien is szóba került.

Az Alien – A nyolcadik utas: a Halál annak idején remekbe szabott film volt, viszont Ridley Scott visszatérése a történethez már talán kevésbé volt ütős. A Prometheus nagyon más vonalon mozgott, de talán még volt benne potenciál, az Alien: Covenant viszont elég rosszul teljesített és a Fox nem is nagyon akarta folytatni. Ráadásul időközben a Fox-ot felvásárolta a Disney, ami nem könnyített a helyzeten. Persze szó sincs arról, hogy a Disney kukázna a felnőtt közönségnek szóló filmeket, de nem igazán lehetett sokat hallani újabb Alien film kapcsán.

A Forbes interjúban azonban Ridley Scott úgy fogalmazott, hogy igazából a háttérben van mozgolódás és készül egy új Alien-film, ami teljesen új vonalon mozogna, mint a Prometheus vagy a Covenant.

Ez nem tudni, hogy azt jelenti-e, hogy esetleg összejöhet az Alien 5. része. Néhány éve Neil Blomkamp kardoskodott nagyon a projekt mellett, Sigourney Weaver is visszatért volna a filmben, ám a Fox, akkor inkább az előzményfilmeknek szavazott bizalmat. Az Alien 5 azóta is rajongói álom, de Blomkamp már biztosan elhagyta a fedélzetet és Sigourney Weaver is úgy nyilatkozott legutóbb, hogy Ripley-t ideje volna elfelejteni.