Roald Dahl: Boszorkányok (2020) – Online film adatlap – A jól ismert történet neves szereplőkkel és Robert Zemeckissel kapott új köntöst!

Roald Dahl: Boszorkányok – Teljes film adatlap

Magyar cím: Roald Dahl: Boszorkányok
Eredeti cím: The Witches
Műfaj: kaland, családi, vígjáték, horror
Premier (USA): 2020. október 22.
Hazai premier: 2020. november 5.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyvírók: Robert Zemeckis, Kenya Barris, Guillermo del Toro, Roald Dahl
Filmstúdió: Warner Bros., ImageMovers, Canadian Film or Video Production
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Roald Dahl: Boszorkányok története:

Egy fiatal és megárvult fiú (Jahzir Bruno) 1967 őszén nagymamájához (Octavia Spencer) költözik. Az eldugott kis alabamai városkában azonban hősünknek nincsenek jó érzései. Sejti, hogy hamarosan rémes dolgok vehetik kezdetüket. Nem is téved nagyot, ugyanis pont akkor tévednek egy tengerparti üdülőhelyre, amikor a Legfőbb Boszorkány (Anne Hathaway) összehívja a világ minden tájának boszorkányait, hogy egy ördögi tervet vigyenek véghez.

Szereplők:

Chris Rock, Jahzir Bruno, Octavia Spencer, Brian Bovell, Joseph Zinyemba, Josette Simon, Jonathan Livingstone, Miranda Sarfo Peprah, Ashanti Prince-Asafo, Lunga Skosana, Vivienne Acheampong, Sobowale Antonio Bamgbose, Ken Nwosu, Arnaud Adrian, Charles Edwards

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Roald Dahl történetét nem először dolgozzák fel. Az 1983-ban megjelent történet első filmes adaptációja 1990-ben készült el. Akkor Angelica Houston kapta a főszerepet. A 2020-as Boszorkányok ennek a sztorinak a remakeje – igaz a készítők úgy fogalmaztak, hogy ez a feldolgozás sokkal hűebb Roald Dahl eredeti történetéhez.

Az új Boszorkányok feldolgozást régóta tervezgették már a tengerentúlon. Először 2008-ban lehetett hallani arról, hogy készülhet egy új feldolgozás. Akkoriban Guillermo del Toro nevét emlegették a projekt kapcsán, aki egy stop motion filmet készítette volna. Nos, del Toro végül a forgatókönyvírásból kivette a részét, de a rendezést egy másik tehetség, Robert Zemeckis kapta és a stop motion megoldásból sem lett semmi.

A forgatások 2019 májusának elején kezdődtek meg. A stáb a Warner Bros. alabamai stúdiójában látott munkához.

A Boszorkányok első előzetese október elején jelent meg. Akkor kiderült az is, hogy a tengerentúlon az HBO Max kínálatában lesz elérhető a film. Magyarországon viszont a koronavírus-járvány ellenére a mozikba is eljutott.

A film zenéjét Alan Silvestri szerezte, aki nem először dolgozott együtt Robert Zemeckis rendezővel. A Polar Expressz és a Számkivetett is közös munkájuk.