A dolog pikantériája, hogy a tervek szerint minden benne lesz, ami menő volt a Robotzsaru filmben, kivéve magát a Robotzsarut.

1987-ben igazán nagyot szólt és azóta kultikussá vált a Paul Verhoeven rendezésében készült, Peter Weller főszereplésével összehozott Robotzsaru. A történet nem múlt el folytatások nélkül, sőt 1994-ben egy egyetlen évadot megélt sorozat is készült, míg 2014-ben egy remade formájában, Joel Kinnaman főszereplésével próbáltak új életet lehelni a sztoriba.

Nem régiben úgy tűnt, hogy esetleg egy újabb film készülhet, Neil Blomkamp nevéről is hallani lehetett, ám a rendező egészen hamar lelépett, ezt követően pedig a projektkörül is picit elcsendesedett minden.

Viszont Ed Neumeier forgatókönyvíró, aki dolgozott az első filmen, most úgy nyilatkozott, hogy az MGM szeretne összehozni egy Robotzsaru előzménysorozatot, ami Dick Jones karakterére fókuszálna.

Az író a Moviehole-nak úgy nyilatkozott, hogy ő is dolgozik a projekten és a végeredményben igyekeznének mindent beletenni, ami miatt a Robotzsarut szerettük, kivéve persze Robotzsarut.

Dick Jones ugye a történet rosszfiúja volt, aki Ronny Cox formált meg, egy korrupt figurát alakított. Az előzménysorozatban pedig pont azt mutatnák be, hogy miként is vált Richard Jonesból az a Dick Jones, akit az 1987-es filmben megismerhettünk. Ez által persze az OCP történetében is betekintést nyerhetnénk – a koncepció mindenképpen érdekes.

Neumeier elmondása szerint az MGM még nem adott zöld utat a pilotnak sem, de azon vannak, hogy legyen valami a dologból.