ryan-gosling-farkasember

Úgy tűnik, hogy  a Universal mégsem mondana le a szörnyfilmes univerzumról. Újra gondolnák az egészet, Ryan Gosling pedig bejelentkezett a Farkasember szerepére!

Néhány évvel ezelőtt a Universal Pictures úgy döntött, hogy ők is filmes univerzum építésbe kezdenek. Miért ne tennék, hiszen mások megmutatták, hogy ezt lehet nagyon jól csinálni, ráadásul a stúdiónak alapanyaga is volt ehhez, az egykori szörnyfilmek remek táptalajt adtak.

Össze is hozták Tom Cruise főszereplésével az új Múmia filmet és körvonalazódtak a további tervek is. Johnny Depp lehetett volna a Láthatatlan ember, Javier Bardem nevét a Frankenstein film kapcsán emlegették, Luke Evans pedig minden követ megmozgatott, hogy Az ismeretlen Drakulában nyújtott alakítása után a stúdió igenis számítson rá a szóban forgó szerepben.

Igen ám, de a Múmia film nem aratott osztatlan sikert. Sokba került, keveset hozott és a stúdió inkább hagyta a csudában az univerzumépítősdit. Olyannyira, hogy a Láthatatlan ember jogait tovább is adták és a Blumhouse-nál forrhatta ki magát egésszé a dolog.

Leigh Whannell (Fűrész, Upgrade, Insidious) ötölt ki egy sztorit, ami alapvetően más szemszögből közelítette meg a Láthatatlan ember témakört, ráadásul egy jelenkori társadalmi problémát állított a középpontba. Na és ugye mivel a Blumhouse égisze alatt készülhetett el a projekt, meglehetősen kis költségvetésből jött össze, ami azért tudjuk, hogy nem mindig megy a minőség rovására. Ez történt itt is, A láthatatlan ember elég korrekt siker lett, Whannell-ék pedig bizonyították, hogy ezt akár így is lehet. Nem kell dollármilliókat kiszórni az ablakon őrületes CGI effektekre és kvázi nem kell A-listás színészeket egymás mellé halmozni. Kell egy jó ötlet, egy ügyes rendező és kész a film.

Most úgy tűnik, hogy a Universal szeme is felnyílt és szívesen próbálkoznának hasonlóval. A következő projekt pedig a Farkasember lehet, a főszerepre pedig Ryan Gosling is bejelentkezett. Sőt, úgy tudni, hogy a film ötletét is ő hozta, ráadásul a rendezést is szerette volna bevállalni, ám erről a hírek szerint lebeszélték és erre a posztra inkább keresne valakit a stúdió.

Sokat még nem tudni a történetről, de jó eséllyel A láthatatlan emberhez hasonlóan itt is picit más lesz a hangvétel a klasszikushoz képest. Állítólag napjainkban zajlanak majd a történések és az Éjjeli féreghez hasonló végeredményre számíthatunk.

Tegyük hozzá, hogy egy Farkasember sztori esetében erre pláne szükség van, hiszen a szörnyfilmes univerzumon belül azért kevés ennél elcsépeltebb sztori van. Ne érts félre, csupán arra gondolok, hogy Drakula és Farkasember mozikkal tele a padlás, míg a legutóbbi Láthatatlan ember filmet rég kaptuk meg, de Dr. Jekyll és Mr. Hyde kalandja is megérne egy misét, de ha már korábban emlegettük Frankensteint, akkor abból a történetből is kevesebb készült.

Kíváncsian várjuk a híreket, az ötlet amúgy tényleg jó is lehet és ha sikerül újítani a sztorin, akkor egy újabb kellemes meglepetést kaphatunk, akár Ryan Gosling főszereplésével.