Senki (2021) – Online film adatlap – A Hardcore Henry rendezője, a John Wick forgatókönyvírója és Bob Odenkirk egy nem mindennapi szerepben.

Senki – Teljes film adatlap

Magyar cím: Senki
Eredeti cím: 
Nobody
Műfaj: 
akció, krimi, dráma
Premier (USA): 
2021. február 26.
Hazai premier: 
2021. március 4.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: 
Ilya Naishuller
Forgatókönyvírók: 
Derek Kolstad
Filmstúdió: 87North, Eighty Two Films, Odenkirk Provissiero Entertainment
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Senki története:

Vannak olyan fickók, akikről sosem gondolnád, hogy veszélyesek. Tudod, a helyzet az, hogy általában ők a legveszélyesebbek. Jó példa erre Hugh Mansell (Bob Odenkirk). Jellegtelen, középkorú és néha talán a saját családja is elfelejti, hogy létezik. Ráadásul egy betörés alkalmával minden megváltozik, a történtek hatására ugyanis Hugh-ban elszabadul valami, valami ami mindig is ott volt, de amiről rajta kívül senki sem tudott.

Szereplők:

Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd, J. P. Manoux, Paul Essiembre, Humberly González, Araya Mengesha, Gage Munroe, Paisley Cadorath, Aleksey Serebryakov, RZA, Colin Salmon, Adam Hurtig, Kristen Harris, Stephanie Sy

Senki előzetes:

Érdekességek:

A filmet a tengerentúlon eredetileg az STX Entertainment forgalmazta volna. A Universal Pictures viszont minden áron meg akarta szerezni a filmet és volt az a pénz, amiért az STX el is adta nekik.

A film producerei között Tobey Maguire nevére is felfigyelhetünk. Mellette viszont a John Wick, az Atomszőke és a Deadpool 2 rendezője, David Leitch is egyengette a produkció útját. Sőt Bob Odenkirk sem csak a főszerepet vállalta, hanem produkciós cégével is beszállt a Senki elkészítésébe.

A filmet a stúdió 2020. augusztus 14-én szerette volna bemutatni, viszont a járvány miatt ők is kénytelenek voltak 2021-re tolni a premiert.

A filmben a Vissza a jövőbe-trilógia sztárja, Christopher Llyod is szerepet vállalt.

A rendező Ilya Naishuller 2015-ben a Hardcore Henry című zúzós akciómozival hívta fel magára a figyelmet.

A forgatókönyvet jegyző Derek Kolstad a John Wick filmek írója, de A Sólyom és a Tél katonája sorozaton is dolgozott.