Jól sikerült M. Night Shyamalan Servant című sorozata. Olyannyira, hogy a következő év elején már a második évadnak örülhetünk.

M. Night Shyamalan az elmúlt években úgy tűnt, hogy visszatért arra az útra, amit évekkel ezelőtt megkezdett. A néhány talán rosszabbul sikerült film után a Széttörve feledtette velünk a gyengébb éveket, az Üveg pedig tovább fokozta a dolgokat. Ráadásul akár már a 2015-ös A látogatás című filmjét is megemlíthetjük.

Ráadásul az elmúlt időszakban sorozat fronton is tevékenykedni kezdett. A Wayward Pines esetében még „csak” producerként dolgozott, az Apple TV +-on jelentkező Servant esetében viszont ezen feladatok mellett a rendezésből is kivette a részét.

A sorozat egy házaspárra fókuszál, akik elvesztik a babájukat, ami hatalmas trauma, főleg az édesanya számára. Mivel a nő katatón állapotba kerül, ezért próbálják menteni a menthetőt és egy élethű babát vásárolnak, bízva benne, hogy a „baba” jelenléte enyhítheti fájdalmukat. A nő azonban tényleg úgy viselkedik a „babával”, mint egy élő személlyel, még egy dadust is felbérel. Apának persze ez a helyzet fura, a dadus viszont szó nélkül belemegy a játékba…

A további izgalmakért pedig érdemes csekkolni a Servant 1. évadát. A végeredmény 10 részes, félórás epizódokkal, nem az akciódús vagy jumpscare-es megoldásokra esküszik a széria, de az atmoszféra szinte utánozhatatlan.

Nem meglepő módon pedig jöhet a Servant 2. évad is. Ez már csak azért sem veri ki annyira a biztosítékot, mert Shyamalan korábban is úgy nyilatkozott, hogy alapvetően körülbelül 6. évadban gondolkozik.

Nos, a Servant 2. évad tuti jöhet, hiszen már az is kiderült, hogy 2021. január 15-én futhat be a pszichológia thriller soron következő része. A második etap is 10 részes lesz és minden pénteken érkeznek majd az újabb és újabb felvonások.

Az ígéretek szerint a természetfeletti is fontos szerepet kaphat a Servant 2. évadában és sokkal sötétebb dolgokra számíthatunk, mint korábban.