A múmia újra nem aratott osztatlan sikert és romba is döntötte a Universal rémfilmes univerzumát – legalábbis az eredetileg elképzelt formában. Ám a stúdió és Dwayne Johnson most a Skorpiókirály reboot előkészületein ügyködik.

2002-ben pont a Skorpiókirály című film volt az, amely megadta a kezdőlökést Dwayne Johnson karrierjének. A történet ugye a Brendan Fraser főszereplésével készült A múmia spinoffja volt és habár nem volt hibátlan, mégis lehetett szeretni.

Nos, a Universal most ezt a kalandot hívná ismét életre, ráadásul Dwayne Johnson segítségével – írja a Deadline.

Fontos leszögezni, hogy Dwayne Johnson nem szereplőként kívánja sikerre vinni a filmet, hanem a Seven Bucks Production kapcsán érdekelt, hiszen saját produkciós cégével hozhatja össze a Skorpiókirály reboot-ot. A munkálatokból Dany és Hiram Garcia, valamint a Universal részéről Jay Polidoro és Tony Ducret veszi ki a részét producerként. A forgatókönyvet pedig az a Jonathan Herman jegyzi, aki a Straigh Outta Compton-t írta.

A Skorpiókirály karaktere mondjuk az elmúlt években sem volt elfeledve. 2008-ban ugyanis a mozikba nem jutott el, de elkészült a 2. rész, a Harcos születik, majd 2012-ben Dave Bautista főszereplésével jött a Harc a megváltásért, 2015-ben a negyedik film, a Harc a hatalomért. Valamint két éve Zach McGowan játszotta el a Skorpiókirályt a Book of Souls-ban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új filmet ki rendezheti és a főszereplőt sem találták még meg, de vélhetően egy fiatal, de legalábbis feltörekvő tehetségre eshet a producerek választása. Dwayne Johnson ugyanis a bejelentés kapcsán készült interjúban kiemelte, hogy neki is ez a karakter hozta meg a sikert és bízik benne, hogy egy színésztárs karrierje is hasonló lökést kaphat.