Snowpiercer előzetes

A soron következő időszak egyik legjobban várt sorozata kétségtelenül a Snowpiercer. A Netflixre érkező, 10 részes széria most egy hosszú és imádnivaló előzetest kapott.

Bong Joon-ho rendező neve már az Élősködök előtt is ismert volt, naná, hiszen azért több kiváló alkotást is lepakolt már az asztalra, akár hazájában, akár a tengerentúlon. Utóbbi palettát színesítette a Snowpiercer film, amelyben Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris és John Hurt száguldozott az apokalipszis után vonaton. A film elég korrekt siker volt, a Netflix pedig úgy döntött, hogy érdemes költeni a jogokra és sorozatként még jobban kifejteni mindent.

Nekik van igazuk, ez nem is kérdés, hiszen elég csinos kis várakozás övezi a szériát, amihez a Netflix most végre egy teljes értékű előzetest is közölt!

A történet amúgy kvázi tényleg az 2013-as film elnyújtott és vélhetően mindenre időt hagyó változata lesz. A sztori szerint ugyanis a Föld bolygó általunk ismert formája megszűnt létezni, jéggé változott minden, a túlélők egy csoportja pedig kilométernyi hosszú vonaton éli az életét. Ráadásul mindezt társadalmi osztályok szerint felosztva. Tehát, elől a gazdagok és menők foglalnak helyet, igazi luxusban lubickolva, míg ahogy egyre haladunk hátrébb a vonaton úgy jutunk el a nincstelenekhez. Azonban van, aki szerint ezen lehetne változtatni, Andre Layton (Daveed Diggs) úgy érzi, hogy az ő vezényletével erre képesek is lehetnének a szegények, ezért vagonról vagonra kezdik el elfoglalni a vonatot, elég durva és komoly áldozatokkal járó háborút szítva!

A Snowpiercer előzetes tényleg jól sikerült, szerintünk hozza a várakozásokat, amelyeket szerencsére nem nyújtanak annyira hosszúra, mint a vonatot, hiszen a tervek szerint május 25-én már érkezhet is a széria a streaming szolgáltató kínálatába.

A Snowpiercer kapcsán mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy nem egy eredeti Bong Joon-ho sztori, a filmes forgatókönyvet ugyan ő készítette, de egy francia képregényt alapul véve. Reménykedünk abban, hogy a sorozatban lesz lehetőség arra, hogy az ottani sztori részleteit még inkább megmutassák nekünk.