Sóhajok (2018)

Sóhajok (2018) – Teljes film adatlap – Dario Argento klasszikusának újrája nem vállalkozik könnyű feladatra. A szereplőgárdát és az előzetest látva viszont van okunk bizakodni.

Sóhajok online film adatlap

Sóhajok (2018)

 

Magyar cím: Sóhajok
Eredeti cím: Suspria
Műfaj: fantasztikus, horror, misztikus
Premier (USA):  2018. november 2.
Mozipremier (Magyar): 2018. november 8.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Luca Guadagnino
Forgatókönyvírók: David Kajganich, Dario Argento, Daria Nicolodi
Filmstúdió: Frenesy Film Company, Mythology Entertainment, Amazon Studios

 

Sóhajok (2018) története:

Egy fiatal balett táncos a sikerre és a tanulási lehetőségre vágyva Berlinbe utazik – úgy véli, hogy a helyi, színvonalas táncakadémián komoly iskolát szerezhet magának. Az intézmény falai között történő természetfeletti eseményekkel azonban nem számolt. Ezekkel pedig a legnagyobb baj, hogy egyre több és több halálos áldozatot követelnek.

Szereplők:

Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Lutz Ebersdorf, Angela Winkler, Ingrid Caven, Elena Fokina, Sylvie Testud, Renée Soutendijk, Christine Leboutte, Fabrizia Sacchi, Malgorzata Bela, Jessica Harper, Chloe Grace Moretz

Előzetesek, videók:

 

Érdekességek:

Először 2008-ban lehetett hallani arról, hogy szeretnék elkészíteni Dario Argento Suspria című filmjének az újra feldolgozott változatát. Akkoriban úgy tűnt, hogy Natalie Portman kaphatja a női főszerepet. Ez végül nem történt meg, igaz a színésznő sem maradt táncos sztoriba ültetett hátborzongató alkotás nélkül.

Sőt, 2008-ban David Gordon Green tűnt a legesélyesebbnek a rendezői székre. Ebből sem lett semmi – Luca Guadagnino kapta ezt a feladatkört. A direktor 2015-ben úgy tervezte, hogy a Vakító napfényben című sikere összes színészét viszi/hozza a Sóhajok forgatására is. Ez aztán nem teljesen így valósult meg. „Csak” Tilda Swinton és Dakota Johnson kapott abból a stábból szerepet a Sóhajok felújított változatában. Na, mondjuk Tilda Swinton és a rendező Luca Guadagnino ötödik alkalommal dolgoztak együtt. A rendező amúgy nem is pihent sokat. Leforgatta a Szólíts a neveden című alkotását, majd négy hónap múlva már a Sóhajok forgatáson ügyködött.

Dakota Johnson komolyan vette a szerepet, két évig tanult balettezni, hogy a lehető leghitelesebb legyen a Sóhajokban nyújtott alakítása. Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a forgatások meglehetősen leterhelték őt, az Elle magazinnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a forgatások után terápiára is kellett járnia.

Érdekesség lehet, hogy a filmben Jessica Harper is feltűnik, aki az 1977-es eredeti változatban is látható volt. Továbbá fontos tudni, hogy egy 2,5 órás film lett a végeredmény. Ez 1 órával hosszabb, mint az Argento-féle változat.