Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021) – Online film adatlap – A Lionsgate stúdió egyelőre mégsem engedné el a Fűrész franchise-t, most Chris Rock főszereplésével jöhet az új film!

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021) – Teljes film adatlap 

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Magyar cím: Spirál: Fűrész hagyatéka
Eredeti cím: Spiral: From the Book of Saw
Műfaj: krimi, horror, misztikus
Premier (USA):  2021. május 21.
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Darren Lynn Bousman
Forgatókönyvírók: Josh Stolberg, Pete Goldfinger, Chris Rock
Filmstúdió: Twisted Pictures, Burg/Koules Productions, Canadian Film or Video Production Tax Credit
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021) története:

Ezekiel Banks (Chris Rock) kiváló nyomozó, most azonban élete legnehezebb ügyével nézhet szembe. Zöldfülű társával (Max Minghella) és egy volt nyomozóval (Samuel L. Jackson) egy brutális sorozatgyilkos nyomába erednek, aki rendőröket gyilkol. Az állomány egyre fogy, hőseinknek pedig versenyt kell futniuk az idővel. A dolgot azonban megnehezíti, hogy Banks furmányos és szadista csapádba kerül, olyanba, amelyből úgy tűnik, hogy nincs menekvés.

Szereplők:

Morgan Davis Jones, Ali Johnson, Dan Petronijevic, Samuel L. Jackson, Chris Rock, Edie Inksetter, Leila Leigh, Max Minghella, Christopher Tai, John Tokatlidis, Genelle Williams, Leonidas Castrounis, K. C. Collins, Martisol Nichols, Nazneen Contractor

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Az új film rendezését egy régi motoros Fűrész „szakértő” kapta, Darren Lynn Bousman, aki az elmúlt nyolc részből hármat már levezényelt. A Spirál: Fűrész hagyatéka a negyedik filmje a franchise-ban.

A Spirál: Fűrész hagyatéka ötlete Chris Rock fejéből pattant ki, aki egy esküvőn találkozott a Lionsgate vezetőjével és ott vetette fel neki, hogy érdemes volna egy újabb Fűrész-filmet készíteni. Rock ötlete úgy tűnik bejött, hiszen forgatókönyv készült és a filmet is tető alá hozták. Ráadásul producerként az eredeti film ötletgazdái, James Wan és Leigh Whannell is vsiszatértek.

Jó ideig mondjuk kérdés volt, hogy a rajongók mire is számíthatnak. Eleinte úgy tűnt, hogy egy reboot lesz a végeredmény, majd később arról lehetett hallani, hogy folytatással lesz dolgunk. Josh Stolberg forgatókönyvíró egy interjúban tisztázta a kérdést. Elárulta, hogy igazából egyik sem megoldás, tulajdonképpen egy olyan filmmel lesz dolgunk, amely ugyanabban a „világban” játszódik, mint a korábbi filmek.

A végeredmény jó eséllyel egy elég komoly durvulást hoz majd. A koronavírus ugyan keresztül húzta az eredetileg 2020-ra tervezett bemutatót, ám az amerikai korhatár bizottság addigra már csekkolta a filmet és döntöttek is a besorolását illetően. R-es, tehát az egyik legmagasabb korhatár besorolást kapta a film, ami itthon biztosan 18-as karikát jelent meg. Nem hiába, hiszen brutális és véres képsorok váltják majd egymást, erőszakot és kínzást is bemutatnak, a nyelvezet sem lesz finomkodó, de a szexuális utalásokra és a kábítószer használatára is számíthatunk. Persze egy Fűrész-film ne is legyen tündérmese!

A Spirál: Fűrész hagyatéka forgatásai 2019. július 8-án kezdődtek el és augusztus végére már kész is volt a stáb a munka ezen részével.