Stephen King: Álomdoktor

Stephen King: Álomdoktor (2020) – Teljes film adatlap – Könyvben már folytatódott a Ragyogás, hamarosan pedig a vásznon is megismerhetjük a felnőtt Danny Torrance lebilincselő kalandját.

Stephen King: Álomdoktor teljes online film adatlap

Magyar cím: Álomdoktor
Eredeti cím: Doctor Sleep
Műfaj: horror
Mozipremier (USA): 2020. január 24.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Mike Flanagan
Forgatókönyvírók: Stephen King, Mike Flanagan, Akiva Goldsman
Filmstúdió: Intrepid Pictures, Vertigo Entertainment, Warner Bros.

Stephen King: Álomdoktor története:

A kisfiú, Danny Torrance, aki annak idején annyi szörnyűséget kellett, hogy átéljen a Panoráma Szállóban most felnőtt. A gyerekkora és a felnőtté válása sem volt egyszerű, ám úgy tűnik, hogy végre le tudja tenni az alkoholt, képes arra, ami az apjának nem igazán ment. Talán a függőségből is kigyógyult, most pedig a New Hampshire-i hospice intézetben dolgozik ápolóként. Különleges képessége azonban nem halványodott el, ezt is felhasználva segíti azokat a betegeket, akiken már csak ő tud segíteni. Az intézmény falai között nem véletlenül Álomdoktornak kezdik hívni.

Dan élete azonban nem lehet nyugodt, ugyanis felbukkan a színen az Igaz Kötés nevű veszélyes és vándorló életmódot folytató banda, valamint egy Abra nevű kislány, akinek még Dan-nél is erősebb ragyogása van. Az Igaz Kötésnek a lányra fáj a foga, a szufláját akarják, Dan pedig talán képes segíteni, de ahhoz újból hátborzongató kalandokba kell keverednie.

Szereplők:

Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Zahn McClarnon, Carl Lumbly, Alex Essoe

Hírek:

Kiderült, hogy Jacob Tremblay (Mielőtt felébredek, Predator) is szerepet kap a filmben. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a Mielőtt felébredek forgatásán már dolgozhatott együtt Mike Flanagannel. Azt még nem tudni, hogy kit fog alakítani a fiatal színész. Egyes elképzelések szerint az is lehet, hogy a flashback jelenetekben a fiatal Danny Torrance megformálója lesz.


Alakul a szereplőgárda. A film főszerepét Ewan McGregor kapta, a női gonosz szerepét pedig Rebecca Ferguson-ra osztották. Már izgalmasan hangzik. Ráadásul McGregor meglehetősen pozitívan nyilatkozott a forgatókönyvről. Elmondása szerint a szkript meglehetősen könyvhűre sikeredett, így aki erre számít egyáltalán nem fog csalódni.

A végeredményt persze ennek fényében kíváncsian várjuk. A Ragyogást ugye érték kritikák amiatt, hogy nem igazán hasonlított a könyvre. Ezt maga Stephen King is nehezményezte. Mike Flanagan rendező mondjuk nyúlt már nagy sikerrel az író művéhez, így bőven magasra tehetjük a lécet – reméljük nem fogja leverni.


2018. január 27.

A 2017-es évről nem túlzás azt állítani, hogy az egészen jól sikerült Stephen King feldolgozások jegyében telt. Leginkább az Az sikerét emlegethetjük fel, de ne feledkezzünk meg a Mike Flanagan által rendezett Bilincsben feldolgozásról sem. A Netflix berkeiben elkészült alkotás kiválóan sikerült a fiatal és igen tehetséges horrorfilmes rendezésében.

Flanagan már akkor leszögezte, hogy, ha lehetősége lesz ismét Stephen King filmet rendezni, akkor nem fog habozni. Úgy tűnik ő sem, és a Warner Bros. sem tette ezt. A stúdió ugyanis úgy döntött, hogy végre vászonra viszi a 2013-ban bemutatott Álomdoktor című könyvet. Ez a Stephen King regény a Ragyogás folytatása, amelyben a felnőtt Dan Torrance kapja a főszerepet.

A film rendezését Mike Flanagan vezényelheti, habár még arról nem tudni, hogy a munkálatok mikor kezdődhetnek meg.

A forgatókönyvet Flanagan és Akiva Goldsman (A Setét Torony, Körök, Legenda vagyok, Én, a robot) írhatják.

Képek, plakátok:

Stephen King: Álomdoktor

Előzetesek, spotok, videók:

Érdekességek:

A pletykák szerint John Cusack már bejelentkezett, hogy szívesen alakítaná a felnőtt Dan-t, a film főszereplőjét. Cusack már több alkalommal is vállalt főszerepet Stephen King alkotásokban.