Stephen King - Péntek 13
A népszerű horrorszerző Jason szemszögéből mutatná be a történetet.

Stephen King fantáziája kiapadhatatlan. Ez a mi szerencsénk. Egy interjúban elárulta, hogy a Péntek 13-mal kapcsolatban is vannak ötletei, ami valóban egy izgalmas feldolgozást eredményezhetne.

1980-ban mutatták be az első Péntek 13 filmet, amelyben tulajdonképpen nem is Jason Voorhees volt a főgonoszunk, a folytatásokban azonban már ő kapta a főszerepet és jó néhány folytatásban tette helyre a Kristály-tó környékén bóklászókat, vagy Freddy-t és egy alkalommal a világűrt is megjárta.

A legutóbbi feldolgozás 2009-ben készült el, ám nem titok, hogy a Blumhouse ezt a klasszikust is szeretné feldolgozni és ismét sikerre vinni.

Stephen King a napokban egy Twitter üzenetben egy ötlettel is előrukkolt és elárulta, hogy régóta agyal egy olyan Péntek 13 sztorin, ami Jason szemszögéből mutatná be a Kristály-tónál történteket.  I, Jason azaz Én, Jason címen képzelné el a sztorit és állítólag egészen konkrét ötletei is volnának. Regényként sem tartaná elképzelhetetlennek az elkészítését, de a jogi procedúrához, hogy elmesélhesse a történetet nincs kedve. Viszont úgy fogalmaz, hogy a Blumhouse akár tökéletesen meg tudna valósítani egy ilyen feldolgozást.

Tegyük hozzá, hogy Marcus Nispel 2009-es feldolgozása valamelyest hasonló irányba ment, de biztosan érdekes lehetne egy ilyen szemszögből összehozott sztori. Néhány éve készült egy videojáték, ahol a játékosok közül volt, aki Jason bőrébe bújhatott, míg másoknak menekülniük kellett, az is egy érdekes élmény volt és jó eséllyel ez film formájában is működne és extra fűszerezést adhatna az amúgy azért egy kaptafára készülő részekkel operáló slashernek.

A kérdés, hogy a Blumhouse kedvet kap-e ilyesmihez és esetleg dolgoznak-e együtt Stephen Kinggel egy ilyen sztorin. Tuti jó volna!