Újabb Stephen King regény kap mozgóképes feldolgozást, ráadásul egy eddig nem látott sztoriról van szó.

A The Hollywood Reporter számolt be arról, hogy Steven Spielberg egy Stephen King történet feldolgozásába vágta a fejszéjét. Ráadásul a rendezőlegenda egy olyan sztorit szeretne elmesélni, amelyre már régóta fáj a foga. Spielberg ugyanis már 1984-ben, A talizmán című Stephen King – Peter Straub regény megjelenésekor szerette volna feldolgozni a sztorit, ám a csillagok nem álltak együtt, ráadásul aztán az elmúlt több mint 35 évben nem volt erre példa.

Persze, ha belegondolunk talán nem is baj, hogy annak idején nem lett ebből semmi, elég nagyívű és komplex látványvilágot igénylő sztoriról van szó, amelyhez a mai filmes megoldások, akár a CGI, kézenfekvő megoldás lehet.

A történetet sorozat formájában szeretnék elmesélni, ami a legideálisabb formátum, hiszen izgalmas és hosszú történetről van szó. A szériát Spielberg cége mellett a Netflix és a Paramount Television Studios fejleszti, de nem is ez a pláne! Inkább az, hogy Matt és Ross Duffer, a Stranger Things alkotói vezető producerként vesznek részt a munkában. Így aztán szinte biztosra vehetjük, hogy a történet is marad a ’80-as években, ez Spielbergnek is fekszik, Duffer-ék pedig szintén nagyon otthon vannak ebben a korszakban.

A talizmán főhőse egy Jack Sawyer nevű, 12 éves srác, akinek a vállára nagy teher hárul. Nem csak édesanyját kell megmentenie egy különleges talizmánnal, de Amerika, sőt egy másik világ, a Territóriumok sorsa is az ő kezébe kerül.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket és akár a szereposztást. Egyelőre még az elején tart a projekt, de talán a közeljövőben felgyorsulnak majd az események.