Egy korszak lezárult, véget ért a Supernatural vagy ha úgy tetszik, az Odaát. Valószínűleg könnyes szemekkel búcsúztattuk a srácokat és a történetet, ami 15 éve kísért minket az úton. Vigyázat, spoileres írás következik!

SPOILEREK!

Elképesztő, hogy még az érettségi előtt álltam, amikor útjára indult a Supernatural – ráadásul az első részt pont a születésnapomon adták a tengerentúlon. Persze azért ennél egy kicsit később bukkantam a sorozatra, ami meghatározó lett milliók számára. Az érettségi sikerült, kitanultam három szakmát, szerelmes lettem, megházasodtam, nem rég pedig apa lettem. Ne érts félre, ez a bejegyzés nem rólam fog szólni, csak elképesztő belegondolni, hogy mennyi minden történt 15 év alatt. Gondolj csak bele, ha a kezdetek óta követed a szériát, mennyi mindenen keresztül mentél, a sorozat pedig jó eséllyel mindvégig egy konstans dolog volt az életedben. Oké, az elmúlt néhány évadot én is daráltam, nem mindig jött ki, hogy hétről-hétre kövessem az eseményeket, de a téli pihenő alatt és az adott évad végén 2-3 nap alatt behoztam a lemaradást. Igen, voltak gyengébb évadok és kevésbé jó részek, de hadd legyek őszinte, sosem fordult meg a fejemben, hogy nem folytatom a sorozatot. Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor javarészt te is hasonlóan érzel.

Sam és Dean Winchester viszont elköszöntek. Kicsit azt érzi az ember, hogy a 15. évad 19. része tökéletes lezárás volt. A 20. rész után nem ezt éreztem. Persze talán azért, mert annyira véglegesnek tűnik az egész. Dean egy banális véletlen folytán meghal, vadászat közben, ahogy mindig is szerette volna. Sam pedig ez alkalommal nem hozza őt vissza. Lemond róla, mert megígéri és ő is azt kapja, amire vágyik. Családot, gyermeket és mondhatni ágyban, párnák között hal meg. A vége pedig talán happy end, ott vannak mindketten a mennyben, az Impalával. Szép kép, de mégis annyira végleges.

Persze tudtuk ezt, 2019-ben eldőlt, hogy a CW elbúcsúzik a sorozattól. Jensen Ackles egy interjúban elmondta, hogy elég nehéz volt, sokat vívódtak a készítőkkel, senki sem akarta, hogy vége legyen, mégis tudták, hogy előbb-utóbb eljön ez a pillanat. Lássuk be, azért néha mi is azt éreztük, hogy kezdenek elfogyni a sztorik, még ha imádtuk is a picit gyengébb részeket is.

Az viszont nagy kérdés, hogy a sorozat búcsúja mennyire tekinthető véglesenek.

Jared Padalecki egy interjúban elmondta, hogy néhány év múlva szívesen benne lenne egy Supernatural filmben. Jensen Ackles pedig egy podcast műsorban beszélt arról, hogy simán el tudja képzelni, hogy pár év múlva valamelyik streaming szolgáltató berendel még pár évadot a sorozatból. Bár tegyük hozzá, hogy ezt mindketten még a finálé előtt nyilatkozták. Nyilván tudták, hogy ott mire lehet számítani, de azt elnézve a haláluk mégis véglegesnek tűnik. Sam konkrétan leélte az életét.

Viszont talán mégsem eretnekség azt gondolni, hogy egyszer talán elkészülhet a Supernatural 16. évad. Most komolyan, gondoltad volna, hogy az X-akták visszatér? Más kérdés, hogy mennyire volt ez jó ötlet. Vagy a Szökés? Oké, ott most az újabb nekifutás nem lesz meg, de egy második etap azért megvalósult. Vagy ott a Twin Peaks. Sőt, jobbat és aktuálisabbat mondok: Dexter!

Soha ne mondd, hogy soha!

A búcsú most végleges, de talán a srácok nem a levegőbe beszéltek és tényleg egyszer, néhány év múlva elkészülhet a Supernatural 16. évad. Vagy egy film. Gondolj csak bele, folytatni azért lehetne.

Ott van Sam fia, akiből nem sokat láttunk, de a tetkóját elnézve jó eséllyel talán ő is vadász! Akár az apja örökségének nyomába eredhetne és visszahozhatná őt és a nagybátyját. Valami egetverő utolsó nagy kalandra, amiben rengeteg a craft és csak a Winchester-tesók tudják rá az orvosságot.

Más rajongói elképzelések pedig esetleges spin-offokról szólnak. Ez utóbbi kósza gondolatok mondjuk talán kevésbé jöhetnek be. A CW legalább két alkalommal próbálkozott egy-egy Supernatural spin-offf beindításával. Nem működtek a dolgok – pedig a csajos sztoriban még volt is potenciál. Padalecki és Ackles nélkül viszont nehéz volna bármit is kihozni ebből, kétségtelenül az egész sztori is világ mozgatórúgói ők.

A CW persze semmit nem nyilatkozott ennek kapcsán és a készítők sem. A színészek többsége és a stáb is más feladatokkal lesz elfoglalva. Padalecki kopó lesz, Ackles pedig Kripke másik sorozatában, a The Boys-ban kap szerepet. Néhány év múlva viszont a rajongás, ami ezt a szériát körülveszi talán elég erős lesz. Lehet most mi leszünk azok, akik a Winchester tesókat visszahozzák!