Sputnik előzetes

Szputnyik (2020) – Online film adatlap – Az oroszok egy izgalmasnak ígérkező sci-horrorral rukkoltak elő 2020-ban.

Szputnyik – Teljes Film Adatlap

Magyar cím:Szputnyik
Eredeti cím: 
Sputnik
Műfaj: 
dráma, horror, sci-fi
Premier (Oroszország): 
2020. április 23.
Hazai premier: 

DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: 
Egor Abramenko
Forgatókönyvírók: 
Oleg Malovichko, Andrey Zolotarev
Filmstúdió:
 Art Pictures Studios, Fond kino, Hype Film
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Szputnyik története:

Egy űrhajóbaleset következtében a szóban forgó gép szinte valamennyi tagja az életét veszti. A tragikus esetet csak egyetlen ember éli túl. Ő azonban talán mégsem egyedül tér haza, hiszen egy különös holttestet rejteget.

Szereplők:

Oksana Akinshina, Fedor Bondarchuk, Pyotr Fyodorov, Anton Vasilev, Aleksey Demidov, Anna Nazarova, Aleksandr Marushev, Albrecht Zander, Vitaliya Kornienko, Vasiliy Zotov

Szputnyik előzetes:

Érdekességek:

A film címe akár ismerős is lehet. A Szputnyik volt annak idején az első mesterséges műhold, amelyet Föld körüli pályára állítottak. A szó amúgy a társ, útitárs jelentéssel is bír. Így aztán pláne találó elnevezés ez a filmnek.

A filmben több a CGI effekt az eredetileg tervezettnél. Sok helyen inkább praktikus és hagyományos effekteket szerettek volna használni, ám rájöttek, hogy a CGI megoldásokkal egyszerűbben és profibban tudják megvalósítani az elképzeléseket.

A film javarésze egy orosz földön található kémiai-biológiai intézetben forgott.

A Tribeca Filmfesztiválon mutatkozhatott volna be az eredeti tervek szerint a Szputnyik, a koronavírus-járvány azonban ezeket a számításokat áthúzta.

Oroszországban viszont online rengetegen voltak kíváncsiak a filmre, több mint egymillió ember látta a Szputnyikot a hírek szerint.