Az első két filmet rendező Christopher Landon legalábbis bízik benne, hogy a stúdió zöld utat ad.

Chrisopther Landon javarészt mindig a Blumhouse-nál készítette filmjeit, még a Paranormal Activity-n is dolgozott és állítólag szerepe lehet a franchise felélesztésében is. Ennek ellenére kétségtelen, hogy a 2017-es Boldog halálnapot című filmmel csinálta meg a szerencséjét, ugyanis a végeredmény közönség- és kasszasiker lett. Nem meglepő, hogy a stúdió hamar bekérte a második felvonást, ami tavaly be is mutatkozott és alapvetően hozta a várt szintet.

Az Empire így aztán a napokban faggatta a rendezőt az esetleg újabb Boldog halálnapot film kapcsán. Kiderült, hogy a forgatókönyv tulajdonképpen egészen előrehaladott állapotban van és a készítők Happy Death Day to Us címen emlegetik maguk között a projektet. Landon persze elmondta, hogy egyelőre szó sincs arról, hogy elkészülhet a film, parkoló pályán van a dolog. Viszont Jessica Rothe tuti benne lenne és azért az sem titok, hogy Jason Blum is kifejezetten komálta az eddigi részeket. Így aztán Landon nem tartja elképzelhetetlennek, hogy előbb-utóbb elkészülhet a harmadik film, ami merőben más lenne mint az eddigiek. Ahhoz persze, hogy tényleg legyen valami a dologból Landon szerint a rajongókra is szükség van, hiszen, ha a stúdió lesz egyfajta nyomás, akkor ők is könnyebben hajlanak majd a harmadik filmre.

A stúdió részéről nem teljesen meglepő, hogy vacillálnak. Az első film nagyjából 5 millió dollárból készülhetett el és végül világszerte 125 millió dollárra volt jó, ez pedig komoly eredmény. A második film körülbelül 9 millió dollárba fájt és 65 milliót hozott – ergo kevésbé lett sikeres. Persze tegyük hozzá, hogy az sem volt bukta, sőt.

Mindenesetre Landon azért az elmúlt időszakban is forgatott egy filmet, ami hasonlóan szórakoztatónak ígérkezik. Ez a Vince Vaughn főszereplésével érkező Freaky lehet, amire mi tuti biztos, hogy vevők leszünk.