James DeMonaco annak idején elég szerethető és izgalmas alkotást hozott össze, amikor megálmodta a The Purge című filmet. A kalandok azonban úgy tűnik minden fronton a végükhöz közelednek.

2013-ban A bűn éjszakája címen érkezett meg a hazai mozikba az első film, ami ráadásul tényleg kellemes meglepetést okozott. Olyannyira, hogy az elkövetkezendő években egyre inkább bővült a franchise. 2014-ben A megtisztulás éjszakája: Anarchia néven jött a folytatás, majd egy az Egyesült Királyságra fókuszáló rövidfilm is készült, de a nagyfilmes változatok sem álltak le. 2016-ban a Választási év, majd 2018-ban A sziget című epizód következett, utóbbi évben pedig a The Purge sorozat is el tudott startolni a USA Network jó voltából.

A kalandok viszont úgy tűnik, hogy a jelenben véget érnek.

A csatorna ugyanis elkaszálta a sorozatot két évad után. Pedig volt benne kraft, még akkor is, ha a két évad nem függött össze szorosan, de az életre hívott univerzumba jól illeszkedtek. Akár ugye Ethan Hawke nevét is megemlíthetjük, aki a második évadba beugrott és a mozifilmes karakterét alakította. A gond állítólag nem is feltétlen a rossz nézettség volt, inkább az állhat a háttérben, hogy a USA Network egy komolyabb profilváltásra készül, aminek többek között a The Purge is úgy tűnik, hogy áldozata lesz.

Utolsó mentsvárunk az újabb film lehetne, ami az ötödik lesz a sorban. Erről egyelőre meglehetősen keveset tudni, az biztos hogy The Forever Purge néven fut és arról is lehetett hallani, hogy Jason Blum nagyon rajta volt, hogy Sylvester Stallone is szerepet vállaljon a filmben – elvileg ez nem jött össze. A forgatások befejeződtek, az utómunkálatoknak viszont keresztbe tehetett a koronavírus-járvány, hiszen a nyári premieren csúsztatnak, ez már biztos.