The Last of Us sorozat
Az HBO-ra érkezhet a The Last of Us sorozat, amelynek a rendezőjét is megtalálták.

Még márciusban röppent fel a hír, hogy a népszerű videojáték, a The Last of Us sorozat formájában mutathatja meg magát az HBO-n. Úgy tűnik, hogy most a rendezőt is megtalálták.

Korábban úgy tűnt, hogy mozifilmként támadhat ránk a The Lasf of Us című videojáték, de hosszas huzavona után sem akartak klappolni a dolgok, ezért aztán dugába dőltek a tervek. Neil Druckmann, a játékot fejlesztő Naughty Dog kreatív igazgatója és írója azonban igyekezett minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy valamilyen élőszereplős formában mégis csak életre hívják a népszerű játékot. Szerencsére azonban az HBO-nál nyitott kapukra talált és Craig Mazin producer örömmel látott munkához, hiszen ahogy fogalmazott az alapanyag kiváló egy ütős sorozathoz.

Már ekkor sejteni lehetett, hogy talán a Csernobilt rendező Johan Renck is érintett lehet a dologban, hiszen köztudott, hogy jó kapcsolatot ápol Mazinnel és akár a Csernobil is közös produktumuk volt. Nos, Renck nem régiben a Discussing Film-nek adott interjút, amelyben elárulta, hogy valóban érintett a The Last of Us sorozat kapcsán, ráadásul annyira, hogy az első részt például ő rendezi. Ez biztos és az sem elképzelhetetlen, hogy más részeket is levezényelhet.

Az interjúban Renck arra is kitért, hogy szerinte nehéz dió lesz jól megcsinálni a The Last of Us sorozatot, egy videojáték esetében ugyanis sokkal nehezebb dolguk van a készítőknek, mint mondjuk egy könyvadaptáció esetében. Renck ezt azzal indokolta, hogy míg egy könyvnél mindenki csak elképzeli a karaktereket, addig mondjuk a The Last of Us esetében konkrétan tudjuk is, hogy a játékokban hogyan is néz ki Ellie vagy éppen Joel.

A készülő The Last of Us sorozat kapcsán egyelőre azért meglehetősen sok a kérdőjel. Amit biztosan tudhatunk, hogy a Left Behind című DLC feldolgozását kaphatjuk meg, amiben Ellie barátnője is szerepet kap.

Ellie szerepére amúgy jelentkező is akad, még hozzá az Éretlenségiben feltűnő Kaitlyn Dever, akiről kiderült, hogy a rajongók is szívesen látnák őt ebben a szerepben. Sőt, a színésznő is szemezget a sztorival, szereti azt, ráadásul az édesapjával a videojátékkal is szoktak játszani – még ha be is vallotta, hogy piszok rosszul céloz és sokat kell gyakorolnia.

Dever arról is beszélt, hogy egy másik projekt kapcsán már dolgozott együtt Neil Druckmann-nel is, azt a közös munkát pedig élvezte és szívesen vállalna szerepet a készülő The Last of Us szériában is.

Ez utóbbi persze még nem hivatalos értesülés, bár elég komoly összeget mernénk tenni arra, hogy Ellie szerepére megvan a tökéletes jelölt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét