Hangolódjunk egy kicsit a The Walking Dead 10. évadának fináléjára – legalábbis utolsó idei részére! A Bloody Disgusting állított össze egy izgalmas listát az évad legizgalmasabb és legemlékezetesebb pillanatairól.

Április elején kicsit úgy tűnt, hogy sosem lesz október vége és sosem tudjuk meg, hogy miként zárul le a The Walking Dead 10. évada. Aztán tessék, hipp-hopp, elrepült ez a néhány hónap, olyannyira, hogy a hétvégén már be is fut a finálé. Ráadásul azért az elmúlt hónapokban sem voltak történés nélküliek a franchise háza táján. Előbb kiderült, hogy a 10. évad tulajdonképpen mégsem a 16. résszel ér véget, hanem 2021-ben kapunk még plusz 6 részt, majd a 11. évaddal lezárják a sztorit, véget ér a kaland. Legalábbis ebben a formában, hiszen Daryl és Carol saját sorozatot kaphat és ugye ott az antológia sorozat, amely szintén a The Walking Dead világában játszódna.

Lényeg a lényeg, hogy csak eljön a pillanat, amikor Beta és Suttogók összecsapnak hőseinkkel. A jeles alkalom okán pedig a Bloody Disgusting állított össze egy listát, amelyen a The Walking Dead 10. évadának legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötték össze.

Lines We Cross – 1. rész – Tengerparti csata

A 10. évad izgalmas csatajelenettel kezdődött, ahol hőseink a tengerparton, egy zátonyra futott hajónál gyakoroltak és harcoltak a zombikkal. Izgalmas és látványos kaszabolás volt ez, ami a széria ilyen szempontból legjobb pillanatait idézte.

What It Always Is – 5. rész – Negan rajongója

Negan karakter fejlődése komoly izét adta az évadnak – erre ki is térünk még majd. Viszont az évad 5. részében egy izgalmas jelenetsor is bemutatta azt, hogy Negan talán tényleg más ember lett. Miután lelépett összetalálkozik Brandonnal is, aki pontosan tudja, hogy ki Negan és nagyon tiszteli őt azért, amilyen ember volt. Nem is akarja elhinni, hogy Negan megváltozott és hogy tiszteletét és imádatát bizonyítja egy anyát és a fiát öli meg hidegvérrel. Döbbenetes jelenet volt talán ez önmagában is, Negan reakciója pedig csak fokozta a dolgokat. Jeffrey Dean Morgan karaktere ugyanis egy kődarabbal agyon veri Brandont, ezzel is megszabadítva a világot egy szörnyű alaktól. Aki talán a régi Negannal is rosszabb ember volt.

Open Your Eyes – 7. rész – Dante valódi énje

Komoly fordulatot hozott az évad 7. része is, amelyben Dante felfedte valódi arcát és kiderült, hogy a magát orvosnak kiadó fickó tulajdonképpen a Suttogók kéme. Az alexandriai „orvos” manipulálta a község vízellátását is és végzett Siddiq-el, ami ráadásul már csak azért is volt torokszorító, mert Siddiq volt az a fickó, akiért Carl tulajdonképpen az életét adta.

Squeeze – 9. rész – A barlangban

Remekül sikerült az évad 9. része is, amelyben a sorozat egy picit talán új oldalát is megmutatta. Hőseinket ugyanis Carol kissé szemellenzős viselkedése egy barlangba vezeti, amelyből aztán úgy tűnik nincs kiút. Számos halál közeli pillanatot kell átélniük hősünknek illetve a zombiktól hemzsegő barlangban készített jelenetek bőven szolgáltattak klausztrofóbiás hangulatot nekünk nézőknek is. Jerry-nek is akadtak is forró pillanatai is, de volt akitől – ha időlegesen is -, de elbúcsúztunk.

Stalker – 10. rész – Beta magánakciója

Beta a 10. részben megtámadta Alexandriát. Ha a klausztrofóbiás részt emlegetve azt írtam, hogy új ízt kölcsönöztek a sorozatnak, akkor ez a Stalker című részre is 100%-ig igaz. A sírból felemelkedő Beta ugyanis házról-házra járva kezdte el lemészárolni Alexandra lakóit – klasszikus slasher filmeket megidézve. Ráadásul baromira szembeötlő volt a párhuzam a Halloween filmekkel – hiszen ott láthattuk hasonló szögből, ahogy Michael Myers házról-házra járva akciózik és gyilkol, mi pedig az ablakon keresztül láthattuk mindezt.

Morning Star – 11. rész – Csata a suttogókkal

A The Walking Dead sok esetben az évad első vagy utolsó részére tartogatja nagy csata jeleneteit. Nyilván ez most is hátra van még, azonban az évad közben, a 11. részben is kaptunk egy elég badass jelenetsort, amelyben hőseink kilátástalan harcot folytattak a zombikkal és a Suttogókkal. Egy kicsit bánhatjuk, hogy ez a jelenet is sötétben játszódott, mint sok ilyen, akár más szériákban is. Ám azért így is volt bőven izgalmas akciódús pillanat – ráadásul a Suttogók egy teljesen új harcmodort is bevetettek.

Walk with Us – 12. rész – Alpha elveszti a fejét

Negant már emlegettük, a 10. évadban tényleg remek jelenetek fűződtek a nevéhez. Ezek közül ugye nyilván Alphával is több közös jelenet volt. Talán a „szerelmes” jelenetet sem feledjük, az sem volt kutya – ám kétségtelen, hogy Alpha megölése volt igazán emlékezetes. Ezt a részt ráadásul javarészt átemelték a képregényből – Negan hidegvérrel elvágja Alpha torkát, aztán pedig ugye fejét is szegi a karakternek. A korábbi gonosz, végez az éppen aktuális gonosszal – és talán az sem volt kevésbé meglepő, amikor kiderült, hogy Negan kinek  a megbízásából is tette mindezt.

What We Become – 13. rész – Michonne története egy kicsit másképpen

Talán azon nem lepődtünk meg egy kicsit sem, hogy Virgil nem éppen tárta fel a lapjait Michonne előtt, akit aztán alaposan csapdába is ejtett. Ennél a résznél Michonne hallucinál is és látunk egy nagyon izgalmas jelenet sort, amelyben annak lehetünk szemtanúi, hogy Michonne sztorija akár teljesen máshogy is alakulhatott volna. Itt több korábban megismert karakter is feltűnik, de a legvagányabb pillanat kétségtelen az, amikor Lucille Michonne kezében van és ő hajtja végre az ítéletet Rick csapatán. A 7. évad zseniális jelenetének újbóli felidézése nyerő húzás volt ebben a formában és talán az évad legemlékezetesebb része volt.

Look at the Flowers – 14. rész – Princess játszótere

Princess vagyis Juanita alapvetően is a The Walking Dead képregények egyik legfurcsább karaktere. Ezt a hangulatot pedig a sorozatba is kiválóan sikerült átmenteni. A maga módján szórakoztató és humoros volt az a terep, amit a karakter felépített. Egy zombikkal feldúsított világ, ahol az élőholtak jelmezben és sajátosan öltöztetve alkottak egy bizarr közösséget.

Negan és a Suttogók

A végére ismét Negan-t és Jeffrey Dean Morgan-t vennénk elő. A karakter ugye beépült a Suttogók közé, ezek a jelenetek pedig igazi fénypontját jelentették az egész évadnak, főleg az évad második felének. Jeffrey Dean Morgan és karakterének zseniális karizmája, a Bétával való incselkedés a régi Negant idézte és ezek a jelenetek mindegyike tényleg üdítő színfoltja volt az évadnak.

Cikkünk forrása a Bloody Disgusting alábbi írása.