Nos túl vagyunk a The Walking Dead világának eddigi legdurvább képsorain. A 7. évad 1. része ugyanis kifejezetten megrázóra, kendőzetlenre és kegyetlenül brutálisra sikerült.

Öncélú erőszak vagy talán mégsem? Érdekes kérdés, hiszen míg a képi brutalitást szinte egy az egyben lemásolták, ezzel bőven túltéve a rajzolt jeleneteken. Addig a szövegvilágot nem vették át. Vélhetően a folytatásban sem teljesen fogják. Gondolok itt Negan-re, aki azért a képregényben kicsivel durvább megfogalmazásokat is megenged magának. Pontosan nem is értem, hogy a sorozat terén miért nem indulnak el ilyen irányba. Negan esetében talán erre szükség is volna.

Viszont maradjunk a tökéletesen lemásolt képsoroknál, hiszen a The Walking Dead 7. évad 1. része ilyen téren is igyekezett remekelni és hű maradni Kirkman munkájához.

Ugyan nagyon sajnáltuk Abraham-et, akinek a hiánya taktikai okokból súlyosabb, mégis csak Glenn halála volt az, ami szíven ütött minket.

Sokan ismerik a képregényes vonalat, főként a századik jubileumi számot, ahol Negan csúnyán elintézi a legkedvesebb koreai kis fickónkat. Szó se róla sikerült egy kis fordulattal ugyan, de teljesen jól átültetni a képregényes verziót a sorozatba is. Aki esetleg nincs képben a képregényes történésekkel, azoknak készültünk egy kis kép összeállítással. Na meg persze azoknak is, akik képben vannak.

Anno amikor olvastam a képregény ezen számát, kellőképp sokkolónak találtam a képsorokat és Negan mondandóját is. Ehhez képest azt kell mondanom, hogy így mozgóképes verzióban sikeresen tönkrevert minden mást.

Sok helyen az a kérdés, hogy képes-e a sorozat még jobban sokkolni a nézőket majd a továbbiakban. Én úgy gondolom, hogy van a képregénynek még bőven olyan része, amivel lehet sokkolni majd a mozgóképes verzióban is. Ám nem biztos, hogy ez cél kell, hogy legyen.

Lesznek még fordulópontok, nem Negan jelenti az egyedüli veszélyt, de amit most kaptunk az mindenképp felér a The Walking Dead világának egyik legmélyebb, legkatartikusabb fordulópontjával.

Itt most minden megváltozik. Glenn ott volt a második epizódtól, talán Dale mellett a második lelkiismerete volt túlélőinknek és ő nincs többé.

De most minden mást mellőzve lássuk, hogy is bánt el Negan Glenn-el a képregényben és a sorozatban egyaránt:

the-walking-dead-kepsorok-1 the-walking-dead-kepsorok-2 the-walking-dead-kepsorok-3 the-walking-dead-kepsorok-4

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét