Here’s Negan címen érkezik a The Walking Dead 10. évadának extra epizódjai között a várva várt Negan előzménytörténet. Összeszedtük, hogy eddig mit tudunk erről az epizódról!

A rajongók talán már Negan (Jeffrey Dean Morgan) feltűnése óta várnak a karakter előzménytörténetére. Ezt a várakozást pedig csak fokozta, hogy nem is olyan régen Robert Kirkman-ék képregény formájában összehozták ezt a sztorit Here’s Negan címen. Amikor aztán befutott a hír, hogy habár a The Walking Dead anyasorozat a 11. évadot követően búcsúzik, de többek között egy antológia sorozattal is készül az AMC, akkor felcsillanhatott a szemünk, hogy na, az lehet az a hely, ahol a Negan előzménytörténet megmutathatja magát. Aztán mégsem így lett.

A csatorna ugyanis eldöntötte, hogy a The Walking Dead 10. évadát kiegészíti még hat bónusz epizóddal, a Here’s Negan sztori pedig ezek között kap helyett, egészen pontosan az utolsó felvonás lesz, azaz akár a 10. évad fináléjaként is emlegethetjük. Nem is igazán kérdés, hogy a bónusz epizódok legjobban várt darabjáról van szó, ebben a posztban pedig az epizóddal kapcsolatos aktuális tudnivalókat gereblyéztük össze!

Kétségtelen, hogy a Here’s Negan nagyon komoly rész lesz, hiszen Negan múltjáról azért nagyon keveset tudunk, ezzel együtt pedig talán a karakter motiváció sem teljesen tisztázottak. A Negan előzménytörténet viszont jó eséllyel nagyon sok mindenre választ ad majd!

A Here’s Negan elnevezés a képregény azonos sztorijának címét viseli

Here’s Negan azaz Itt van Negan! Az AMC már bejelentette, hogy a szóban forgó epizód ezt a címet viseli. Ez pedig nem is véletlen, hiszen a fentebb említett Robert Kirkman képregény, a Negan előzménytörténet szintén ezen a címen jelent meg nem olyan régen. A képregény lapok Negan életébe engednek betekintést, megismerhetjük, hogy miként élt a járvány előtt és a járvány kezdetén. A történet rávilágít a karakter motivációira és alapvetően egészen szerethető háttértörténetet kap a figura. Ha tippelni kellene, akkor azért semmiképpen nem arra kell számítani, hogy az írók egy az egyben feldolgozzák a képregény sztoriját, de jó eséllyel ihletett merítenek onnét. Azonban arra is mernénk fogadni, hogy az ott megrajzoltakhoz és leírtakhoz képest azért bőven számíthatunk meglepetésekre is.

Negan háttérsztori

De mi is történik a képregény változatban?!

Oké, ez most spoileres lehet, pláne a Here’s Negan képregény történéseit figyelembe véve. Így, ha esetleg nem akarod lelőni, hogy ott mik a történések, hanem beszereznéd és átlapoznád a kiadványt, akkor ezt a blokkot ugord át, kérlek!

Szóval a füzet pont onnan indít, hogy Negan feleségénél, Lucille-nél rákot diagnosztizálnak. Az események itt természetesen minden szempontból felgyorsulnak, Lucille pedig a világjárvány kitörésével szinte egy időben meg is hal. Negan nehezen dolgozza fel az esetet, a kórházból pedig már menekülni kényszerül, mivel nem csak a saját világa, hanem az egész világ összeomlik. Egy fiatallal lép meg a kórházból, akit viszont egy járkáló hamarosan megöl, ezt követően több emberrel találkozik és utazik együtt, de javarészük gyorsan meghal, majd ezt követően csatlakozik Negan egy csoporthoz, amelynek Dwight és Sherry is tagja.

A későbbiekben ez a csapat egy másik csoportba botlik, amelynek a vezetőjét Negan a baseball ütőjével agyonveri. Nem hiába, hiszen kiderül, hogy az ellenséges csoport vezetője nem veti meg a nők elleni erőszakot, Negan ezért kivégzi őt. Ezzel együtt a saját csoportjának vezetését is átveszi és elnevezi magukat Megváltóknak és kihirdeti küldetésüket is, amely egyértelmű: meg kell védeniük az új világot! Ekkor születik meg az általunk is megismert Lucille nevet viselő baseball ütő, ekkor kerül rá ugyanis a szögesdrót. Negan azért a feleségéről nevezi el az ütőt, mert Lucille mindig is megvédte őt és tulajdonképpen az ütő is ezt jelképezi a férfi számára.

Negan feleségét a karaktert alakító Jeffrey Dean Morgan neje játszhatja!

Az előzménytörténet természetesen Lucille-t is bemutathatja majd, megismerhetjük a húsvér nőt! Ez alapvetően is izgalmas hír, a casting pedig nem is lett elaprózva. A karaktert ugyanis a Negan-t alakító Jeffrey Dean Morgan valódi felesége, Hilarie Burton Morgan alakíthatja. Természetesen ő alapvetően is színésznő, például a Tuti gimiből lehet ismerős, ahol Peyton-t alakította, de a Halálos fegyver sorozat néhány részében is volt jelenése vagy A nagy svindliben és A Grace klinikában is találkozhattunk vele. Talán még a Friday Night in with The Morgans című AMC műsort is érdemes megemlíteni, ahol a férjével együtt engedtek kicsit betekintést az életükbe.

A döntés amúgy nem is véletlen. Egyrészt nyilván egy valódi házaspár között igazán meglesz majd a kémia. Másrészt a koronavírus-járvány miatt a bónusz részek forgatásain extra óvatosnak kell lenniük a stábtagoknak. Többek között ezért is kapunk olyan részeket, amelyek az egyes karakterekre fókuszálnak és többnyire híján leszünk a tömegjeleneteknek és a zombi hordáknak, hogy a statisztáknak se kelljen veszélybe kerülniük. Ráadásul az intimebb és romantikus jeleneteket is nehéz volna leforgatni, viszont mondhatni, hogy Morganék egy háztartásból jönnek, így aztán nyugodtan összebújhatnak, hiszen valószínűleg, amikor nem forgatnak, akkor is megteszik.

A Negan előzmény rész a 10. évad utolsó epizódja lesz!

Sokáig úgy tűnt, hogy a The Walking Dead 10. évadának a 16. felvonás lehet az utolsó része. Ezt pedig majd valamikor később követheti a sorozat tizenegyedik és egyben utolsó évada. Az AMC azonban egy picit variált a dolgokkal. Eldöntötték, hogy a 10. évadhoz még hozzácsapnak 6 darab bónusz részt. Ahogy említettem, ezekben többnyire a karaktereket ismerhetjük meg jobban és a terv az, hogy a Suttogók utáni harcból átvezessenek minket a 11. évadba, ahol a tervek szerint már a Nemzetközösség története kerülhet elő.

A bónusz részek közül a Here’s Negan lehet az utolsó, ami adásba kerül, így tulajdonképpen a 10. évad fináléja is ez a rész lesz. A jelenlegi tervek szerint az extra epizódok első része, amely amúgy Maggie-vel foglalkozik majd, február 28-án érkezhet meg. Így aztán ki is számolhatjuk, hogy a Here’s Negan sztori, Negan előzménytörténete 2021. április 4-én kerülhet adásba.