Stephen King rajongóinak fülig érhet a szájuk, egy olyan regényből készülhet filmes feldolgozás, amely eddig még nem kapott semmilyen mozgóképes adaptációt.

Az elmúlt évben lehetett arról olvasni, hogy elkészülhet a Tom Gordon, segíts! című Stephen King könyv filmes feldolgozása. A hír annyira talán nem is tűnt meglepőnek, hiszen korábban már George A. Romero is felvetette, hogy filmre vinni a regényt. A halálát követően pedig Romero volt felesége, Christine Forrest Romero vette elő a projektet. Igaz erről aztán azóta sem hallottunk semmit.

A Tom Gordon, segíts! megfilmesítése azonban most ismét téma, igaz már nem Romero feleségénél pihen a produkció. A legfrissebb hírek szerint Lynne Ramsay, a Sosem voltál itt és a Beszélnünk kell Kevinről című filmek rendezője kezei között formálódik a projekt. Ramsay a rendezés mellett a forgatókönyvírásból is kivenné a részét és Christy Hall-al (Ez így nem OK!) közösen hoznák össze a szkriptet.

Stephen King regénye még 1999-ben jelent meg, nálunk mondjuk egészen pontosan 2000-ben érkezett meg a fordítás. A sztori főhőse Trisha McFarland, egy kilencéves leányzó, aki eltéved a maine-i rengetegben. Trisha azonban szerencsére nem esik annyira kétségbe, szerencséje ugyanis egy rádiókészülék vele van, azon pedig minden estre a baseball meccsek közvetítései hallgatja. Nem csoda, hiszen a lány nagy rajongója a sportnak, a kedvence pedig Tom Gordon, aki az utolsó pillanatban is képes megfordítani egy vesztesnek tűnő meccset. A helyzet az, hogy Trishának is hasonló képességekre lesz szüksége, hogy túlélje a kalandot, amely során számos kihívással kell szembe néznie.

A projekt azért még meglehetősen az elején tart, hiszen csak a forgatókönyv készülget és a rendezőt találták meg. Arról például nincsenek hírek, hogy kiket szeretnék a főbb szerepekre megnyerni.