#túlélők (2020) – Online film adatlap – Gyilkos zombivírus tombol Dél-Koreában! A veszély kegyetlen és a zombik tempója is hasonló

#túlélők – Teljes film adatlap

Magyar cím: #túlélők
Eredeti cím: #Saraitda
Műfaj: akció, dráma, horror
Premier (Dél-Korea): 2020. június 24.
Hazai premier: 2020. szeptember 8. (Netflix)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Il Cho
Forgatókönyvírók: Il Cho, Matt Naylor
Filmstúdió: Zip Cinema, Perspective Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

#túlélők története:

Minden nagyon gyorsan történik. Oh Joon-woo lakását és környékét ellepik a zombik. Főhősünk persze nem kérdés, hogy szeretne túlélni, azonban ehhez valahogy ki kell jutnia a lakásból. Ez sem könnyű feladat, de a túlélés azt követően sem ígérkezik gyaloggaloppnak. Még jó, hogy a szemben lévő lakásban egy másik túlélő is akad.

Szereplők:

Ah-In Yoo, Shin-Hye Park, Hyun-WookLee, Bae-soo Jeon, Hye-Won Oh, Wong Jong Jeon, Bo-Bi Joo, Hak-seon Kim, Chae Kyung Lee, Kyu-Ho Lee, Hee-Jung So, Jin So-Yeon

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Max Brooks – Z világháború című könyvében van egy történet egy karakterről, aki kicsit hasonló sztorival rendelkezik, mint filmünk főhőse. Ott is egy játékosról van szó, aki a lakásában reked és meglehetősen korlátozottak a lehetőségei a túlélés szempontjából. Igaz Brooks leírásában a sztori Japánban játszódik, esetünkben pedig Dél-Koreában járunk.

A főszerepben lévő Ah-In Yoo egy interjúban elárulta, hogy rengeteget készült a szerepre, sokat edzett és rendkívül sok sós ételt fogyasztott, hogy minél több izmot magára szedjen. Emellett érdekesség lehet, hogy a színész fehér haját korábban igyekezett elrejteni. A #túlélők forgatására is parókában ment el, viszont mégis észrevették a fehérített hajszínét és kérték, hogy a filmben így jelenjen meg.