The Woods néven készült, de a Comic Con-on kiderült, hogy valójában az Ideglelés folytatásáról van szó. A végeredmény állítólag hátborzongató lesz, nos itt az új Blair Witch trailer, azt akár tesztelni is lehet.

Sokan a ’90-es évek végi legjobb horrorfilmnek tartják az Ideglelést vagy ha úgy tetszik a Blair Witch című szösszenetet. Ízlések és pofonok, én személy szerint rég aludtam olyan jót, mint mikor megnéztem. Viszont kétségtelen tény, hogy kvázi úttörője volt ez a film a kézi kamerás horrorfilmek életében. Az első ilyen darab volt, amit megpróbáltak igaziként eladni még egy másik dokumentumfilm is készült, hogy még hitelesebb legyen az egész.

Egy évvel később aztán készült egy folytatás is, ami Book of Shadows: Blair Witch 2 néven került a mozikba. Ekkor már nem kézi kamerás megoldással készült a film. Habár emiatt talán kevésbé rángott a kamera, a sztori összességében sokkal sivárabb volt. Végeredményként pedig nem ez lett az a produkció, ami miatt megjegyeztük Joe Berlinger nevét. Ha ugyan így tettünk. Bár okunk lenne rá, hiszen egyéb téren egészen korrekt munkái vannak.

Adam Wingard és Simon Barrett viszont megkapták a lehetőséget, hogy kijavítsák a csorbát és egy valamirevaló folytatást eszkábáljanak. A nevek biztatóak, fiatal filmesek, akik azért csináltak már jól sikerült alkotásokat.

A történet szerint egy maréknyi egyetemista úgy dönt, hogy a Black Hills erdő felé veszi az irányt. Na nem csak úgy cél nélkül vagy medvenézőbe indulnak, hanem az egyik társuk eltűnt testvérét szeretnék megtalálni. Úgy gondolják ugyanis, hogy az eltűnés kapcsolatban áll a Blair Witch legendával.

A helyszínre érve azonban kénytelen belátni, hogy nem egy szóbeszéddel van dolguk, hanem a szikár és szörnyű valósággal. Innentől kezdve pedig már csak egyetlen céljuk van: túlélni az éjszakát.

Az új Blair Witch trailer mondjuk arra a kérdésre pont nem válaszol, hogy ez sikerül-e nekik. Ám sebaj, erre majd az egész estés változat megadja a választ. A tengerentúli premierig már nincs is sok hátra, hiszen szeptember közepén már landol is a mozikban a végeredmény.

A hazai premierről egyelőre nincs hír, így talán kár is dörzsölni a tenyerünket egy mozis megjelenést illetően. Ám vélhetően azért lemezes változatban itthon is találkozhatunk majd ezzel a filmmel:

Az új Blair Witch trailer: