Kingdom sorozat

Január 25-től érkezik a Netflixre a Kingdom című koreai sorozat, amely egy kosztümös-zombis agymenés lesz.

A zombis sztorik egyértelműen lendületben vannak manapság. Ám valljuk be, hogy igazi színt nem sokszor kapunk ezekbe a sztorikba. Persze van, hogy befigyel egy-egy üdeszínfolt. Ott van például a szintén Netflixes Santa Clarita Diet. Vagy ha sorozatfronton martadunk, akkor az iZombie-t is érdemes lehet megemlíteni.

A Kingdom azonban nem feltétlen a történetet illetően igyekszik csavarni egyet a dolgokon, hanem időben helyezi úgy a zombijárványt, hogy egy kicsit felkapjuk a fejünket. Az koreaiak ugyanis egy középkori sztorival készülnek, ami már emiatt is egészen kuriózum szagú.

Erik Barmack, a Netflix nemzetközi produkciókért felelős alelnöke a Collidernek úgy fogalmazott, hogy baromira tetszett nekik a forgatókönyv, ami a történelmi drámát ötvözte a természetfelettivel. Ezt pedig igazából most tényleg elhihetjük, hiszen az első 6 részes évad után már most biztos, hogy elkészülhet a második évad is. A Netflix már berendelte ezt.

A sztori alapja egyébként Kim Eun-hee képregénye – ő volt az, aki abból a sorozat forgatókönyvét is összehozta. A Kingdomban pedig tény, hogy akadnak majd zombik bőven, de emellett ármánykodásra és minden drámai földi jóra számíthatunk.

Jól kezdődik az év eleje a Netflixen! Amúgy itt a sorozat első előzetese, lent pedig az új.

Kingdom előzetes: