Sínen van az új Van Helsing film, James Wan producerként dolgozik a produkción, de a rendezőt is megtalálta már a stúdió.

A Deadline értesülései szerint végre beindult a mozgolódás a Universal egyik új rémfilmje, a Van Helsing körül. A projekt az elmúlt években a Dark Universe részeként valósulhatott volna meg. Már abban az esetben, ha a 2017-es A múmia, Tom Cruise főszereplésével nem hasal egy nagyot. A stúdió terve egy komoly pénzből gazdálkodó rémfilmes univerzum volt, A múmia viszont bizonyította, hogy erre a világ még nem áll készen. Persze ha egy jó filmet hoznak össze és nem finomkodnak, akkor más is lehetett volna a leányzó fekvése. Lásd: A láthatatlan ember, ami viszont kis pénzből, de remek forgatókönyvből készült, korhatáros volt és hatalmasat szólt.

Nos, jó eséllyel a Van Helsing film is inkább ezt az ösvényt igyekszik majd bejárni, a stúdió viszont nem aprózza el a dolgokat. A Deadline arról ír, hogy James Wan producerként gondoskodik majd arról, hogy ne legyen semmilyen kisiklás, míg a rendezést az Overlord direktora, Julius Avery vezényelheti. Avery amúgy a forgatókönyvet is újraírja, mivel az Eric Pearson által írt szkript elvileg átdolgozásra szorul.

A projektről ennél sokkal többet egyelőre nem tudni, ám a hírek szerint korhatáros filmre számíthatunk.

Van Helsing 2004-ben már kapott szólófilmet, akkor Hugh Jackman alakította a főhőst. Nem rég pedig a Syfy hívott életre egy nem túl ütős sorozatot igaz ott Vanessa Van Helsing került a főszerepbe, az igazi Van Helsing egy leszármazottja.