Bram Stoker rémséges főhőse már számos filmes vagy sorozatos feldolgozást kapott. A rókabőr lehúzásának azonban továbbra sincs vége, most éppen Karyn Kusama dolgozik egy újabb adaptáción.

Drakula történetét már számtalan módon dolgozták fel. Bram Stoker története a vásznon, a képernyőn vagy akár színházi körülmények között is számtalan alkalommal és módon megjelent már. Talán azt is mondhatnánk, hogy az ember könyökén jön ki az egész. Ugyanakkor mégsem feltétlen, hiszen a sorban bőven akadnak egészen jól sikerült feldolgozások. Szegről-végről ilyen volt a Netflix sorozata is, amely jól kezdődött, de talán nem volt tökéletes a befejezése, bár még így is említésre méltó.

A közeljövőben azonban újabb adaptációja érkezik a jól ismert sztorinak, azonban nem a jól ismert módon.

Karyn Kusama lesz az a direktor, aki a soron következő Drakula feldolgozást szállíthatja. A részletekről egyelőre keveset tudni, ugyanakkor a rendezőnő a The Kingcast Podcast-ben elárulta, hogy mi motiválja őt és körülbelül milyen filmet szeretne tető alá hozni. Az interjúban úgy fogalmazott, hogy a terve az, hogy Drakula szemszögéből mutassa be a történetet.

Kusama úgy fogalmazott, hogy egy igazán hű adaptációt szeretne összehozni, ami nem Jonathan Harker vagy Mina Murray szemszögéből meséli el a sztorit, hanem bizony Drakula nézőpontja lesz a mérvadó. Kusama szerint ugyanis az elmúlt években bemutatott feldolgozások ezt a nézőpontot rendre mellőzték, pedig egészen érdekes lehet ilyen szemszögből hozzányúlni a történethez.

Az elképzelés amúgy még jól is elsülhet, de nyilván fontos lesz, hogy Drakula szerepét egy igazán karizmatikus színész kapja meg. A casting hírek viszont még nem futottak be az új Drakula feldolgozásról, így ezekre tűkön ülve várunk.