Sam Raimi produceri felügyeletével készült flim James Herbert 1983-as regényéből, Jeffrey Dean Morgan főszereplésével.

Jeffrey Dean Morgan amellett, hogy az elmúlt években a The Walking Deadben vállalt szerepet, szerencsére más szerepeket is be tudott vállalni. Például az Odaát záró évadában is jutott neki szerep, de a Rampage: Tombolásban is láthattuk őt vagy megemlíthetnénk A képeslap gyilkosságok című egyébként egész korrekt krimit is.

Ezek mellett pedig a The Unholy című horror is belefért, amely a tengerentúlon április 2-án érkezhet meg a mozikba. A filmet Evan Spiliotopoulos írta és rendezte, aki főleg forgatókönyvíróként dolgozott korábban. A 2017-es A szépség és a szörnyeteg, a Dwayne Johnson főszereplésével készült Herkules film vagy A Vadász és a Jégkirálynő fűződik a nevéhez, mondhatni egy picit más alkotások ezek. Bár tegyük hozzá, hogy az idén érkező Kígyószem mozi és a Bright 2. részének forgatókönyvét is ő hozta össze.

A The Unholy mondjuk nem eredeti forgatókönyv alapján készült, hanem a brit James Herbert: Shrine című története szolgáltatta az alapot. Herbert ezen regénye nem jelent meg magyarul, de például a szerzőnek köszönhetjük a Patkányok, az Odú vagy a Sötét tikok háza című regényt is.

A The Unholy egyik főhőse egy Alice nevű hallássérült lány lesz, aki azt állítja, hogy megjelent előtte Szűz Mária, visszatért a hallása, beszélni is megtanult és képes betegségeket gyógyítani. Jeffrey Dean Morgan egy újságírót alakít, aki lecsap a történetre és abban bízik, hogy ezzel esetleg új lendületet kaphat a karrierje is. A nyomozások során azonban kiderül, hogy a háttérben talán tényleg valamiféle természetfeletti erő áll, ám könnyen lehet, hogy az nem Szűz Mária, hanem valami nagyon, de nagyon gonosz identitás.

A film producerei között Sam Raimi neve is feltűnik.

The Unholy előzetes: