Stephen Lang nagyüzemben melózik. Nem rég befejeződött az Avatar forgatása, a színész pedig most jelezte, hogy túlvannak a Vaksötét 2. részének munkálatain is.

A Fede Alvarez rendezésében készült Vaksötét igazán izgalmas darabja volt a 2016-os évnek. A sztori három fiatalról szól, akik betörnek egy idős, vak fickóhoz, gondolva, hogy egészen könnyen ki lehet őt rabolni. A sztori azonban komoly fordulatot vesz, a világtalan férfi ugyanis leabálja a fiatalokat és elég szörnyűséges gonosznak tűnik.

A folytatás viszont azért lesz érdekes, mert az eddigi információk szerint Stephen Lang karaktere, a vak férfi lesz a főhősünk. A szinopszis ugyanis úgy szól, hogy a férfi elvonultan él, de nem egyedül, hanem egy lánnyal, akinek a családja egy tűzesetben veszti az életét, majd a vakember vigyázz rá. Egy alkalommal azonban emberrablók magukkal viszik a leányzót, így a vakember a nyomába ered és nem a jól ismert terepen, de megpróbál leszámolni ellenfeleivel.

Azért furcsa ez a felállás, mert az első filmnek kétségtelenül a vakember volt a gonosza – persze értelmezés kérdése, de azért inkább talán így tekinthetünk rá. Most viszont amolyan Rambo fokozatba kapcsolhat.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy esetleg Jane Levy visszatér-e, van rá esély, hogy talán nem.

Fede Alvarez viszont biztosan kimaradt a rendezésből. A forgatókönyvön ő is dolgozott, de a direktori poszton Rodo Sayagues adhatta ki a vezényszavakat, aki íróként az első részen is ügyködött, sőt a 2013-as Gonosz halott filmet is közösen írta Alvarezzel.

A forgatások amúgy tőlünk nem is messze, Belgrádban zajlottak, Stephen Lang onnét jelentkezett be a Twitteren.