valaki a túloldalon

Valaki a túloldalon (2020) – Online film adatlap – A svédek is előrukkolnak egy szellemházas történettel.

Valaki a túloldalon – Teljes film adatlap

Valaki a túloldalon (2020)

Magyar cím: Valaki a túloldalon
Eredeti cím: Andra sidan
Műfaj: horror
Premier (Svédország): 2020. október 23.
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Tord Danielsson, Oskar Mellander
Forgatókönyvírók: Tord Danielsson, Oskar Mellander
Filmstúdió: Breidablick Film AB
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Valaki a túloldalon története:

Egy apa a kisfiával és új barátnőjével szeretne új életet kezdeni. Egy kertvárosi, csendesnek és barátságosnak tűnő helyet választanak a közös életük helyszínéül. A környezet valóban idilli és szívet melengető, úgy tűnik, hogy apa, a kisfiú és a barátnő is remekül érzik magukat. A gondok akkor kezdődnek el, amikor a srác egy új barátra tesz szert, aki állítása szerint a fal túloldaláról beszél hozzá. A barátnő próbál válaszokat találni és megmagyarázni a jelenséget, ám nem könnyű a fiú bizalmába férkőznie. A házban jelenlévő természeti erők pedig egyre erőszakosabbá válnak.

Szereplők:

Jakob Fahlstedt, Janna Granström, Dilan Gwyn, Karin Holmberg, Niklas Jarneheim, Henrik Norlén, Sovi Rydén, Linus Wahlgren

Valaki a túloldalon előzetes:

Érdekességek:

A film forgatókönyvét Tord Danielsson és Oskar Mellander hozták össze. A két fiatal svéd filmes a rendezést is levezényelte. Ők korábban javarészt svéd sorozatokon dolgoztak és néhány rövidfilm is fűződik a nevükhöz.

Hazajában a 2020-as évben részt vett egy filmes fesztiválon a Valaki a túloldalon. A legjobb hang, a legjobb vizuális effektek és maszkok kategóriában is díjra jelölték. Igaz ezen jelölésekből végül egyet sem tudott kézzel fogható díjra váltani a produkció.