Vámpírkrónikák AMC

Anne Rice vámpíros regénysorozata már 2016 óta kereste magának a helyet valamelyik tengerentúli csatornánál. Most úgy tűnik, hogy a projekt végre gazdára lelt.

2016-ban Anne Rice visszakapta a Vámpírkrónikák című regénysorozatának adaptációs jogait és az írónő már akkor jelezte, hogy szeretné, ha sorozat formájában éledhetne újra a története. Azóta viszont meglehetősen kevés információ futott be, nem rég arról lehetett hallani, hogy a Hulu-nál köthet ki a projekt vagy legalábbis valami ahhoz köthető sorozat, a Variety legfrissebb információ viszont arról szólnak, hogy inkább az AMC lehet a szerencsés és ők szerezték meg a jogokat. Ráadásul nem csak a Vámpírkrónikákét, hanem A Mayfair boszorkányok élete című trilógia is náluk landolt.

A Vámpírkrónikák című regényfolyam filmes feldolgozásai közül az Interjú a vámpírral címűt mindenképpen érdemes megemlíteni, igazi klasszikusként tarthatjuk számon. A majd egy évtizeddel később Kárhozottak királynőjét viszont lehet jobb, ha nem annyira emlegetjük fel.

A kérdés egyelőre az, hogy pontosan mik az is AMC tervei, bár állítólag könnyen lehet, hogy nem csak egyetlen alkotásban vagy sorozatban gondolkoznak. Igen, hiszen elvileg nem csak tévésorozat, hanem film is szerepel az elgondolások között.

Anne Rice egyelőre nem sokat nyilatkozott a téma kapcsán, de úgy tudni, hogy produceri felügyeletet kaphat. Emiatt mondjuk a rosszmájúak kicsit félnek a végeredménytől. Rice ugyanis az a fajta író, aki a sikereinek tudatában egyre inkább figyelmen kívül hagyta a korrektorok és könyvszerkesztők véleményét, nem igazán foglalkozott ezekkel és sokan úgy érzik, hogy ez azért a könyvek is meglátszik, nem sikerült mind tökéletesre és leginkább a túlírt jelzővel illethetőek.

Mindenesetre várjuk a fejleményeket, hátha valami jó és felejthetetlen sül ki a dologból!