Norman Reedus as Daryl Dixon, Melissa McBride as Carol Peletier - The Walking Dead _ Season 10 - Photo Credit: Jackson Lee Davis/AMC

Pont kerül a zombikaland végére! Nyugi, azért ne kapj a szívedhez, az anyasorozat 2022-ben lezárul, viszont van egy csomó jó hírünk is.

Nem olyan régen még arról anekdotáztak az AMC és a The Walking Dead illetékesei, hogy akár 20 évados is lehet a sorozat. Ez a koncepció viszont megváltozott, a csatorna bejelentette, hogy elkaszálják a szériát, a helyzet viszont azért annyira nem aggasztó.

Egyrészt a terv úgy szól, hogy 2022 végén ér véget a The Walking Dead. Viszont a záró évad baromi hosszú lesz, két éven át nézhetjük és 24 részből fog állni. Ebben pedig úgy tűnik, hogy az a hat rész nincs benne, amit nem régiben a 10. évadhoz csaptak hozzá.

Viszont a 2022-es The Walking Dead finálé koránt sem jelenti a franchise végét. Már csak azért sem, mert a Fear the Walking Dead jó eséllyel tovább tart, a World Beyond pedig csak most fog elkezdődni, éppen a napokban kaptunk hozzá egy vadiúj trailert. Aztán ne feledkezzünk meg a Rick Grimes filmekről sem, ebből három darabra számíthatunk.

Az AMC ráadásul a sorozat lezárásával egy időben azt is bejelentette, hogy két újabb spin-off széria is érkezik, ráadásul jól ismert arcokkal. Az egyik Daryl Dixonra, a másik pedig Carol Peletierre fog koncentrálni, természetesen Norman Reedus és Melissa McBride alakításában. A két széria még nem kapott címet, viszont Angela Kang és Scott M. Gimple bábáskodnak majd felette.

Itt pedig talán még nincs vége. A pletykák ugyanis arról szólnak, hogy egy antológia sorozat is elkészülhet, ami a Tales of the Walking Dead címet kaphatja. Erről nem sokat tudni, de ennek a fejlesztésén is Gimple ügyködik. Ebben elvileg új és korábban megismert karakterek is előkerülhetnének, bővítve a háttértörténeteket. Ráadásul a közlemény úgy szól, hogy emellett is vannak még tervek, amelyekről egyelőre a csatorna és Gimple nem szeretne beszélni.

Nem rég amúgy arról is lehetett olvasni, hogy Negan is kaphat egy önálló sorozatot. Erről most nem nyilatkoztak, lehet az új, innovatív tervek között szerepel, esetleg a Tales of the Walking Dead-ben lenne lehetőség még jobban kibontani a figurát, akár megismerni az előzménytörténetét.

Egy biztos, a The Walking Dead univerzum nem halott, az anyasorozattól viszont búcsúzhatunk, az extra hosszúnak ígérkező 11. évadot követően, 2022-ben.

Wáó!