A Hill-ház szelleme és a Bly-udvarház szelleme után újabb Mike Flanagan horror érkezik a Netflix-re! A Midnight Mass forgatásaival pont a napokban végzett a stáb!

Az elmúlt évek egy legtehetségesebb horror rendezője kétségtelenül Mike Flanagan. Tisztán emlékszem, amikor az Alagút című első filmjével előrukkolt. Kis költségvetésű és egyszerű darab volt, de sejteni lehetett, hogy ennek a fickónak komoly tehetsége van a zsánerhez. Aztán jött a Hush, a Mielőtt felébredek, az Ouija, majd két Stephen King feldolgozás, a Bilincsben és az Álom doktor. Utóbbi kifejezetten nagy és hibátlan produkció volt, míg előbbi egy elég nehezen megfilmesíthető regény, ám Flanagan tökéletes vette az akadályt. Mindeközben a Netflixre A Hill-ház szelleme című sorozatot is elkészítette, ami egy remekbe szabott mestermű lett. Nem csoda, hogy a szolgáltató folytatást akar, így jött össze A Bly-udvarház szelleme.

2019-ben viszont Flanagan már neki látott a Midnight Mass című következő szériájának, amely szintén a Netflixre futhat be. A végeredmény egy hétrészes sorozat lesz, amelynek minden egyes epizódját Flanagan rendezte, a csapat pont a napokban ért a meló végére.

„Karrierem egyik legizgalmasabb tapasztalata volt ez a forgatások. A Midnight Mass előkészületeit még 2019 decemberében kezdtük meg. Már csak néhány nap választott el minket attól, hogy beindítsuk a kamerákat, amikor 2020 márciusában a világjárvány miatt leállították a munkálatokat. Ott hagytunk csapot, papot és mindenkit hazaküldtünk. Később viszont a szigorú előírásokat betartva munkához láttunk és nagyon odafigyeltünk, aminek köszönhetően sok más produkciótól eltérően nem kellett ismét leállnunk. Maga a projekt egy álommeló volt számomra, a legszemélyesebb történet, amit valaha is elmeséltem. A Hill-ház után nem akartam még egyszer egy sorozat teljes évadát megrendezni, de mégis kivételt tettem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezzel a stábbal dolgozhattam együtt” – fogalmazott a rendező.

A Midnight Mass egy elszigetelt közösséget helyez a középpontba, akik egy szigeten élnek, egy különleges pap érkezése után pedig csodálatos és olykor meglehetősen ijesztő események indulnak majd útnak.

A főbb szerepekben Kate Siegel, Zach Gilford, Hamish Linklater, Annabeth Gish, Michael Trucco, Samantha Sloyan, Henry Thomas, Rahul Abburi, Crystal Balint, Matt Biedel, Alex Essoe, Rahul Kohli, Kristin Lehman, Robert Lonstreet, Igby Rigney és Annarah Shephard lesz látható.

Azt még nem tudni, hogy a Midnight Mass sorozat mikor érkezhet meg a Netflix-re!