Megérkezett a Borzongás horrormagazin legújabb száma. Rongyosra olvasás: ON!

Az elmúlt hetek időjárása alaposan gondoskodott arról, hogy meglegyen a napi borzongás adagunk. Persze, nem biztos, hogy úgy, ahogy szerettük volna. Hóban caplatva, a mínuszokat tűrve. Az év első része azonban szerencsére nem telik valódi, nagybetűs BORZONGÁS nélkül sem. Megérkezett kedvenc horrormagazinunk legújabb lapszáma.

A postásom ez alkalommal kópé volt, a ládában az újság került hátra, elé pedig a vízművek és telefontársaságok kevésbé kedvelt küldeményei sorakoztak. Az apró lyukakon keresztül csak ez utóbbiak látszottak, így aztán duzzogva kotortam a kiskulcsot, fejben pedig elkezdődött a könyvelés, hogy melyik összeget mikor nyögöm ki. A kisajtó kinyitása után viszont szertefoszlott a matek, a csekkes borítékok a földre hullottak, mögülük pedig elősejlett a legújabb Borzongás. Mit ne mondjak beleborzongtam. A napi teendők listáján a „számlák befizetése” rögvest kisebb prioritást kapott, kettesével szedtem a lépcsőfokokat, hogy mielőbb kiszabadítsam nejlonfogságából a lapot és végig pörgessem az idei év első felhozatalát.

Csalódni most sem kell, 82 oldal horrorra hangolt bűnös élvezet, amire a legutóbbi megjelenés óta vártam.

Az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült horror újrára természetesen nem maradt ki. Mondjuk a Sóhajok a többségnek tetszett, Dario Argento mégis nem tetszését fejezte ki – meg azt, hogy hamarosan valami újdonsággal jelentkezik.

Kicsit odébb a trash zombifilmek is górcső alá kerülnek még az elképesztő Bigfoot vs. Zombies is ott a listán, remek kis körképet festve a zsánerről, elhalmozva ötletekkel és filmtippekkel az elvetemülteket.

Természetesen nem maradnak ki a 2018-as filmajánlatok sem. Az Overlord naná, hogy cikket kapott, de az új és egyébként a vártnál talán kevésbé rosszul sikerült új Gyilkos kobold film is szerepel a felhozatalban. Sőt, az Apostle is, amit bevallok őszintén egy picit halogattam, az előzetes nem 100%-ban győzött meg, Szilágyi László írása viszont komoly ráhatás és tényleg jó tipp.

Patent írást kapunk az Alien sztoriról is na és a régmúlt gyöngyszemei is megcsillannak a lapokon, nem beszélve a borzongató telefonbetyárkodásról, amelynek átfogó írást szenteltek a 2019-es év első lapszámában.

Két horror tematikájú játékbe is belekóstolhatunk, de nem maradunk könyv nélkül sem, sőt Böjti megint komoly import kiadásokat ajánl a figyelmünkbe. Ez utóbbival csak az a baj, hogy a felsorolt ínyencségeket látva a „számlák befizetése” mellé még később kerül oda a pipa.

Ja, és még a végére valami, amit kár kihagyni: