Venom (2018)

Venom (2018) – Teljes online film adatlap – Horrorra hangolt képregény mozi, a Pókember filmes univerzumában, Tom Hardy főszereplésével. Erre befizetünk!

Venom online film adatlap

 

Magyar cím:  Venom
Eredeti cím: Venom
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Mozipremier (USA): 2018. október 5.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Ruben Fleischer
Forgatókönyvírók: Kelly Marcel, Will Beall, Scott Rosenberg, Jeff Pinkner
Filmstúdió: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Sony Pictures Entertainment
Forrásunk az imdb adatlapja.

A Venom (2018) története:

A film hivatalos szinopszisa egyelőre nem érkezett meg.

Szereplők:

Tom Hardy, Michelle Williams, Jenny Slate, Tom Holland, Woody Harrelson, Riz Ahmed, Michelle Lee, Marcella Bragio, Scott Haze, Sailor Larocque, Reid Scott, Mac Brandt, Gail Gamble, Sam Medina, Al-Jaleel Knox

Előzetesek magyarul:

Érdekességek:

Érdemes a filmet követően is türelmesen várni. Úgy tudni, hogy a készítők két stáblista utáni jelenettel is készülnek.


Hivatalos! PG-13-as korhatár besorolással kerülhet a mozikba a Venom film. Így, aki arra vacillált, hogy R-es vérengzésre ül, annak csalódnia kell. A hírek szerint a Sony talán azért döntött mégis a finomabb korhatár mellett, mert a jövőben a karaktert szeretnék Pókemberrel is összeboronálni. Aztán, hogy ez így jó-e vagy sem, majd mindenki döntse el maga.


A hírek szerint Tom Hardy egyébként több filmre is aláírt. Erről a Total Film Magazine-nak nyilatkozott a színész, aki azt is elárulta, hogy a szerződése három filmre szól.


Háh! Eddig úgy tűnt, hogy a Venom egy korhatáros képregényfeldolgozás lesz. Dörzsöltük is a tenyereinket alaposan. A Variety azonban most egy kicsit hűti a kedélyeket. Úgy tudják, hogy a Sonynál igyekeznek berántani a gyeplőt és az R-es besorolás helyett inkább egy PG-13-as filmet akarnak látni. Ennek több oka is lehet. Továbbra is bizakodik a stúdió abban, hogy esetleg a folytatásban Peter Parker is felbukkanhat a történetben, így célszerűnek tartják, hogy eleve olyan korhatár besorolással dolgozzanak, mint a Marvel teszi. Ez persze akár jogos is lehet. Más kérdés, hogy a mézes madzag eddig véres és durvulós filmet ígért – és ahogy lentebb jeleztük egyes beszámolók szerint van is erre esély.

Az is lehet, hogy a stúdiónál félnek a bukástól és inkább egy olyan filmet kérnek, amire többen válthatnak jegyet, akár a fiatalabbak is, hátha így kisebb lesz a pofára esés. Igaz rögtön eszünkbe juthat a Deadpool vagy a Lopan film, ami ettől függetlenül is kasszát robbantott. Lehet a Sony már nem bízik a végeredményben.

Véleményem szerint ezzel pont azt veszítheti el a film, ami az erőssége lenne. Igaz a Variety hozzáteszi, hogy, ha a PG-13-as forgatókönyv valósul meg, akkor is igyekeznek az alacsonyabb besorolás határait feszegetni. Hmm…


A San Diegóban rendezett Comic Con résztvevői, 2018 júliusában komoly meglepetésben részesültek. Láthattak egy új, még nem 100%-ban befejezett Venom előzetest. Kicsit talán csalódás volt, hogy olyan trailer nem érkezett, amelyet az interneten is megosztottak, de azért néhány dolog kiderült a filmet illetően.

A szóban forgó trailerben például volt egy jelenet az elmondások szerint, amelyben Venom egyszerűen leharapta az egyik ellenfele fejét – ez a momentum pedig kezdi megmagyarázni az R-es besorolást. Ez utóbbira azért az első előzetes még nem nagyon utalt.

További úgy tudni, hogy Venom egy másik szimbiótával is megküzdött az új képsorokon, egy Riot nevű figurával. Ez a karakter egyébként képes arra, hogy egyik gazdatestről a másikra ugorjon, az előzetesben például Riz Ahmed bőrébe bújva láthatta a közönség.

Valamint egy hátborzongató mondat is elhangzott a szájából: „Szemgolyók, tüdők, hasnyálmirigyek – annyi finom falat és olyan kevés rá az idő!”

Ruben Fleischer rendező pedig arra a kérdésre is válaszolt, hogy Pókember és Venom vajon találkoznak-e majd a jövőben: „Szerintem a stúdió is hozzám hasonlóan gondolkozik és idővel a két karakter útja keresztezi majd egymást.”


Áprilisban újabb izgalmas hír érkezett a Venom mozifilmmel kapcsolatban. Állítólag Vérontó is szerepet kap majd a filmben. Ráadásul a pletykák szerint nem is akárki alakíthatja a karaktert. Woody Harrelson szerepléséről szól a fáma.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a Venom-filmben a Tom Holland-féle Pókember is szerepet kaphat. Illetve egészen pontosan érdekes a dolog. Korábban ugyanis arról volt szó, hogy ez a film nem lesz része a Marvel Filmes Univerzumának és az ott zajló eseményeknek sem. Ergo, hiába a Pókember kalandok része Venom, a hálószövő kimarad a filmből. Azonban úgy tudni, hogy mégis van esély arra, hogy ha nem is szerves része lesz egymásnak a két dolog, azért Tom Holland karaktere valamilyen formában előkerül. Ha nem is feltétlen Pókemberként, de Peter Parkerként lehet, hogy találkozhatunk vele. A hírek szerint ugyanis a Sony és a Disney megállapodása a közösködést illetően Pókember jogaira terjed ki. Peter Parker viszont talán mindkét helyen feltűnhet és lehet annak sincs akadálya, hogy Tom Holland alakítsa a karaktert.

Az önálló Venom film már régóta a Sony dédelgetett álmai között szerepel. Na, meg a rajongók is várják egy ideje, hogy mi sülhet ki ebből. A Csodálatos Pókember 2. része után úgy tűnt végre sínen lehet a dolog. Ám akkor a Sony és a Marvel pont megegyezett a közös munkát illetően és kicsit a háttérbe szorultak a Venom-tervek.

Korábban egyes pletykák arról szóltak, hogy a szintén Sony égisze alatt készült Élet című film a Venom előzménye. Ez mondjuk azóta kiderült, hogy fals információnak bizonyult.

Eleinte úgy tűnt, hogy Josh Trank rendezheti majd a filmet. A rendezővel viszont több stúdiónak is meggyűlt a baja érdekes munkamorálja és viselkedése miatt. Ezért aztán végül nem ő, hanem Ruben Fleischer, a Zombieland rendezője lett a befutó ezen a poszton. Igaz Gary Ross (Az éhezők viadal) és Alex Kurtzman (A múmia) neve is felmerült egy bizonyos ponton.

Venom szerepére is többen pályáztak. Április elsején Zac Efron viccelődött azzal, hogy ő kapta a szerepet. Persze később jelezte, hogy csak tréfált. Stephen Farrelly és Kellan Lutz viszont tényleg szóba kerültek. Azonban végül Tom Hardy lett a befutó, aki nem először kapott szerepet képregényes mozifilm feldolgozásban.

A színész megerősítette, hogy Carnage is szerepet kap majd a filmben. A karakterrel kapcsolatban az évek során már számtalan színész neve felmerült. Walton Goggins, Jim Carrey és Cameron Monaghan nevét is emlegették. Egy időben pedig az volt a hivatalos infó, hogy Alan Tudyk lesz Carnage, Venom szerepét pedig Finn Wittrock kaphatja.

A Venom (2018) októberben érkezhet meg a mozikba.