Reality Z Előzetes Netflix
Brazil feldolgozást kapott a Hulla-ház című zombis horror.

A zombis sorozatok talán mind a mai napig reneszánszukat élik, köszönhetően a The Walking Dead elképesztő sikerének. A zsáneren belül azonban szép számmal akadnak indulók, ezeket ajánlanánk most a figyelmedbe.

Ha azt mondom: zombis sorozat, akkor jó eséllyel a The Walking Dead jut az eszedbe, ráadásul teljesen jogosan. Az elmúlt években az alfája és az omegája lett a széria ennek a témakörnek. Az anyasorozat mellett elindult a Fear the Walking Dead, nem rég pedig a World Beyond, ráadásul az AMC-n a folytatásra nézve is nagyon komoly tervei vannak. Ez alkalommal viszont olyan zombis sorozatok kerülnek egymás mellé, amelyek nem a TWD-franchise részei, azonban remek szórakozást nyújthatnak, így érdemes egy próbát tenni velük!

Z, mint zombi (Z Nation 2014-2018)

5 évadot élt meg a SyFy zombis sorozata, amely egyértelműen egy low budget The Walking Dead klónnak tekinthető. Ráadásul bizonyos elemeiben bőven übereli is legkedvencebb zombis szériánkat. A Z, mint zombi ugyanis nem feltétlen veszi magát komolyan és így a zombi apokalipszist sem. Mókás karakterek és agyament poénok jellemzik, ami nyilván a The Walking Dead-nek egyáltalán nem sajátja. Elég csak a zombi babára gondolni vagy a zombi tornádóra, remek és agyament ötletek, amihez persze gagyibb sminkek és butább CGI párosul, de a Z, mint zombi, remek szórakozás, kacagtatóan vicces és olykor őrülten kreatív. Egy részegen megálmodott The Walking Dead, amit csak imádni lehet. Kár, hogy 5 évad készült csak belőle.

iZombie (2015-2019)

Nem rég ért véget a Vertigo képregény alapján készült iZombie című sorozat, ami meglehetősen különleges induló volt a zombis sorozatok világában. A történet egy fiatal lányról szól, aki egy véletlen baleset folytán zombivá változik. Hősünk viszont nem szeretné, ha eltennék láb alól, ezért zombiként igyekszik olyan munkát vállalni, ami beleillik újdonsült profiljába. Egy halottasházban helyezkedik el, ahol arra is lehetősége nyílik, hogy az agyakból lakmározzon, de mivel jó tét lélek, ezért a rendőrség munkáját is segíti, sajátos képességeinek köszönhetően. Ez utóbbi egyébként pont az agy elfogyasztása után történik meg, hozzáfér az elhunytak emlékéhez és így tudja segíteni a rendőrség munkáját is. A zombis témához meglehetősen kreatív és szórakoztató módon nyúl a sorozat. Ne hagyd ki!

A legjobb zombis filmek, amelyeket látnod kell!

BrainDead (2016)

A Mary Elizabeth Winstead és Tony Shalhoub főszereplésével készült BrainDead nem tartozik a hosszú életű sorozatok közé. 2016-ban egyetlen évad és tizenhárom rész készült ebből a szériából. A iZombiehoz hasonlóan itt is nagyon érdekes a téma megközelítése, nem egy a The Walking Dead-hez hasonló stílusra kell számítanod. Ráadásul politikai közegbe helyezi az egész zombis témát, ami alapvetően is érdekes áthallást ad az egésznek. Már-már egy politikai thrillerről van szó, ahol a Washingtonban élők agyából lakmároznak és talán pontosan ez okozza a rettentően feszült politikai hangulatot. A politikai rész persze ne tántorítson el. A 13 részt, ha ügyesek vagyunk néhány nap alatt letudhatod és nagyot biztosan nem fogsz csalódni.

The Strain – A kór (2014-2017)

Guillermo del Toro nevéhez köthető a The Strain című sorozat, ami alapvetően talán nem egy echte zombis sorozat, inkább vámpírszerű élőhalottak tűnnek fel a történetben, de reméljük elnézed nekünk, hogy felpakoltuk a szériát erre a listára. A történet alapját del Toro és Chuck Hogan közös könyv trilógiája adta, amit érdemes elolvasni is és a belőle készült 4 évados sorozat is elég jól sikerült. A történet New Yorkban játszódik, ahol elképesztő gyorsan kezd terjedni a szóban forgó vámpírvírus, ami élőhalottá változtat mindenkit, a főhősünk pedig a járványügy egy embere, aki próbálja megállítani az őrületet.

5 náci zombis horror film, amit szeretni fogsz!

In The Flesh (2013-2014)

A BBC mutatta be az In The Flesh című angol zombis sorozatot. A sztori meglehetősen érdekes, hiszen nem szokványos módon nyúltak a zombis témához. A főhősünk ugyanis egy élőhalott, Kieren, aki meghal, feléled és hazaköltözik, ahol szeretne lehetőségeihez képest normális életet kezdeni. A kormány intézkedései ugyanis ezt lehetővé teszik, miután rehabilitálják az élőholtakat, hogy azok visszatérjenek a társadalomba. Ez azonban nem könnyű, hiszen pontosan tudjuk, hogy vannak emberek, akik nem szeretik, ha a közösségbe más fajta emberek bukkannak fel. Érdekes társadalomkritika és egy nagyon eltalált, kétévados sorozat a végeredmény.

A vámpír, a vérfarkas és a szellem (Being Human – U.K. 2008-2013)

Oké, lassan talán hangosan is kimondod, hogy menjek a picsába, de várd ki a végét. A brit Being Human ugyanis nem feltétlen zombikat vonultat fel, de bizony a különböző természetfeletti lények között azért néhány epizódban azokból is akad. A történet szerint egy vámpír, egy vérfarkas és egy szellem él együtt, ráadásul kilétüket igyekeznek titokban tartani, hogy normális életet éljenek. Ez viszont nem könnyű, így időről időre különböző kalandokba keverednek, amelyek során azért zombikkal is találkoznak. Alapvetően az eredeti angol sorozatot ajánlanánk a figyelmedbe, hiszen Being Human – Emberbőrben címmel van egy tengerentúli változat is.

A The Walking Dead legbrutálisabb csatái!

Napkelte (Daybreak – 2019)

Már-már a ’90-es évek és a királyi televízió műsora rémlik fel lelki szemeink előtt, de a Netflix sorozat azért egy picit más. A végeredmény ugyanis egy rövidke, ám annál izgalmasabb zombis sorozat. Egy fiatal srác kerül a középpontba, illetve néhány vele egykorú, akik a maguk módján szeretnék túlélni az apokalipszist. Nem könnyű a helyzet, ugyanis a világban mindenhol zombik hemzsegnek és számos brutális banda is összeverődött, akik talán még veszélyesebbek, mint az agyhalottak. A Napkelte egy érdekes mix, hiszen véresebb részek, komikus pillanatok és tinisztorikba illető részek is akadnak. Többek között Matthew Broderick is feltűnik a sorozatban, ami azért a világot nem váltotta meg, hiszen egy évadot követően el is kaszálták.

Utolsó érintésig (Pushing Daisies – 2007-2009)

Hirtelen talán egy EDDA dal címe jutott eszedbe, de most nem erről van szó. Azt majd egy UFO-s sorozatokat boncolgató listánál vesszük elő. Nem, egy tengerentúli, 2 évadot megélt sorozatról van szó, ami nem annyira véres, mint inkább szórakoztató és könnyed. Abszolút nem egy tipikus zombishow-ra kell gondolni, bár néhány élőhalott azért itt is akad. A főhősünk egy Ned nevű fazon, akinek van egy különleges képessége, egyetlen érintéssel fel tudja támasztani a halottakat. Ned természetesen a rendőrséggel is összedolgozik és a végeredmény egy szerethető, kétévados széria.

A The Walking Dead 10. évadának legemlékezetesebb pillanatai

Ash vs. Evil Dead (2015-2018)

Sorrendet nem állítottunk a listán, de ha lenne, akkor jó eséllyel az Ash vs. Evil Dead állna az élén. 2015-ban ugyanis az eredeti Gonosz halott filmek készítői visszatértek és sorozat formájában folytatták, amit annak idején abbahagytak. Természetesen Bruce Campbell kapta a főszerepet, aki Ash bőrébe bújva tért vissza, a végeredmény pedig FENOMENÁLIS lett. Horrorfronton egy igazán hiánypótló és az elmúlt évek legnagyszerűbb sorozatát kaptuk, ami remekül illett a korábban megismert kánonba. Természetesen egy rakat élőhalott vagy ha úgy tetszik démoni lény bukkant fel, Ash pedig ha kellett láncfűrészt használt, ha kellett akkor bármi mást is! Lemerem fogadni, hogy láttad már ezt a szériát. Ha tévedek, akkor pótold, pláne ha szeretted az eredeti filmeket!

Dél-kaliforniai diéta (Santa Clarita Diet – 2017-2019)

Egy újabb Netflix sorozatról van szó, ami egy remekbe szabott vígjáték, amely a zombis zsáner elemeivel is jól játszik. A főbb szerepekben Drew Barrymore és Timothy Olyphant látható, akik parádés alakítást nyújtanak. A sztori elég egyszerű, a főszereplő pár ingatlanügynökként dolgozik, ám egy nap a nő zombivá változik. A tudatát megőrzi, de rendkívül vágyik az emberhúsra és mondjuk néha egy picit büdösebb is a kelletténél. A férj azonban szerető férj, így ha eleinte kicsit ódzkodva is, de élete szerelme segítségére siet és akár mozgó ételt is keres a nő számára. Olykor kifejezetten véres és minden részében rendkívül szórakoztató.